Jis kartu su Baltijos šalių politikais, akademikais ir visuomenininkais Vilniuje diskutavo apie Baltijos kelio reikšmę ir dabartinius įvykius Ukrainoje bei Rusijos politiką.

Europos sąjungos ambasadoriaus Rusijoje Vygaudo Ušacko teigimu, dėl propagandos net paprastiems rusams sunku suvokti, kad Ukraina gali siekti euroatlantinės integracijos.

„Kaip man atrodo stebint Rusijos žiniasklaidą, kalbant ne tik su politiniu elitu, bet ir paprastais žmonėmis, kurie turi šeimyninių, istorinių, ekonominių, religinių ryšių su Ukraina, jų požiūris daugiausiai toks, kad kokia bebūtų Ukraina, ji yra Rusijos istorijos paveldo dalis, kurios atžvilgiu Rusija turi išskirtines teises. Ir jiems sunku suvokti, kaip gali Ukraina pasirinkti kitokį kelią, nei Rusijos nuomone yra teisinga ir naudinga. Čia yra akivaizdi suvokimų priešprieša, su kuria dar ilgai susidursime. Ir čia reikia būti realistais. Nes ta nuomonė nesikeis, o stebint valstybinę propagandą, ta sėkla dar labiau yra sėjama“, – sako V. Ušackas.

„Kai žiūrime, kas vyksta Donecke ir Luhanske, tai tame kontekste matome, kokie yra absurdiški ginčai tarp Lietuvos ir Lenkijos. Jie yra beprasmiai, jie yra kenksmingi – reikia atvirai pasakyti. Yra politikų, kurie dirba Putino politikos labui. Ranka rankon dirba. Nes gerų Lietuvos ir Lenkijos santykių griovimas naudingas tik Kremliaus imperialistinei politikai“, – sako „Gazeta Wyborcza“ redaktorius A. Michnikas.