Anot partijos pirmininkės Loretos Graužinienės, Prezidiumas suteikė partijos tarybai įgaliojimus spręsti šiuos klausimus, tačiau tai įvyks tik po valdančiosios koalicijos politinės tarybos kitą savaitę.

"Pirmiausiai mes norime išklausyti Lenkų rinkimų akcijos pirmininką, jo poziciją, tai yra koalicijos partneris, norime išgirsti, kodėl buvo toks poelgis, ir išklausyti Premjerą. Išklausę mes informuosime Prezidiumą, jeigu bus reikalingi kažkokie sprendimai. Nenoriu iš anksto kalbėti, nes pirmiausiai turi susirinkti koalicijos partneriai ir išklausyti vieni kitus, nes politika yra dialogas, derybų menas, taip kad mes turime gerbti vieni kitus", - po Prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė L. Graužinienė.

Paprašyta pateikti savo asmeninę nuomonę dėl Lenkų rinkimų akcijos sprendimo energetikos viceministre paskirti Renatą Cytacką žinant, jog šiai kandidatūrai nepritaria Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, L. Graužinienė teigė, jog šiai politikei skiriamas per didelis dėmesys.

"Gerbiamai Cytackai skiriama per daug dėmesio ir ji tikrai nenusipelnė šitiek daug skiriamo laiko ir dėl jos jau pradeda stabdytis Vyriausybės darbai - šitaip neturi būti, visi turime elgtis atsakingai, juolab, kad visi koalicijos partneriai dėl Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo buvo priėmę sprendimus, visi įvykdė savo tarpusavio įsipareigojimus, tai tikimės ir koalicijos partnerių, kad jie irgi bus garbingi", - teigė Darbo partijos pirmininkė.

Partijos Prezidiumas nepriėmė sprendimo ir dėl partijos deleguojamų viceministrų.

"Palaukime kitos savaitės, mes dar turime žemės ūkio viceministro poziciją ir energetikos. Kadangi nėra energetikos ministro, mes tą klausimą atidėjome", - sakė L. Graužinienė.