Jis nėra LLRA narys. O Renata Cytacka yra aktyvi partijos narė ir jos grąžinimas į viceministrės postą Lietuvos lenkų rinkimų akcijai yra principo klausimas.

Liepą, po antrai kadencijai perrinktos prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos, prasidėjo naujos vyriausybės formavimas. Tada premjeras A. Butkevičius sakė, jog R. Cytacka neišsaugos energetikos viceministrės posto, kadangi jos kompetencija yra nepakankama, bet, anot Lenkijos leidinio, "nepagrindė savo nuomonės jokiais faktais".

R. Cytackos pavardė išpopuliarėjo Lietuvos žiniasklaidoje, kai politikė šių metų pradžioje atvirame laiške apkaltino D. Grybauskaitę meluojant apie Lietuvos lenkų mažumos padėtį, primena žiniasklaida.

R. Cytacka tikino išdėsčiusi savo nuomonę kaip privatus asmuo, o ne kaip valstybės pareigūnė. Lietuvos visuomenės pasipiktinimą sukėlė tai, kad viceministrė per valstybines šventes neiškeldavo valstybinės vėliavos prie savo namų, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per šios šalies nacionalinę šventę.

LLRA spaudos biuras pirmadienį pranešė, kad "STT teigiamai įvertino R. Cytackos kandidatūrą ir todėl ji siūloma į energetikos viceministrės postą".

Kaip pažymima žiniasklaidoje, premjero atsakymas neapsiriboja ministro atstatydinimu. A. Butkevičius informavo, kad artimiausiame Koalicinės tarybos posėdyje bus svarstomas tolesnio LLRA dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje klausimas.

LLRA į tai reagavo pareiškimu, kuriame pabrėžiama, jog "valdančioji koalicija dirba stabiliai". "Nė viena valdančiajai koalicijai priklausanti partija nepažeidė koalicijos sutarties, o LLRA laikoma viena patikimiausių partnerių. Ji vykdo savo įsipareigojimus koalicijai ir visada balsuoja taip, kaip būna susitarę koalicijos nariai", - cituoja LLRA pareiškimą Lenkijos leidinys.