Energetikos ministerija pranešė, kad pirmadienį energetikos viceministro pareigas kartu su R.Cytacka pradėjo eiti ir socialdemokratas Aleksandras Spruogis.

Ministerija nurodė, kad institucijų atsakymuose į išsiųstas užklausas „neigiamai charakterizuojančios informacijos apie viceministrus nepateikta“.

Energetikos ministerijoje turėtų dirbti trys viceministrai, tačiau dėl Darbo partijos kandidato dar laukiama institucijų atsakymo.

Su R.Cytacka BNS pirmadienį susisiekti nepavyko.

Prezidentės atstovas spaudai Modestas Naudžius BNS sakė, kad Prezidentūra šios situacijos nekomentuoja.

R.Cytacka buvo vienintelė viceministrė, nepaklususi valdančiųjų susitarimui ir iki liepos 11 dienos neatsistatydinusi. J.Neverovičius liepos viduryje atleido R.Cytacka iš einamų pareigų.

Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą priekaištavo energetikos ministrui dėl R.Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Liepos mėnesį premjeras A. Butkevičius tvirtino, kad iš posto atsistatydinusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota Renata Cytacka nesugrįš į energetikos viceministrės postą.

„Aš manau, kad šitai poniai jau per daug didelis dėmesys Lietuvoje sudarytas, bet galiu pasakyti, kad mane energetikos ministras užtikrino, kad visi viceministrai bus priimami, atsižvelgiant į jų kompetenciją. Ir kad ponia Cytacka, nepaisant jokių asmeninių dalykų, bet vertinant kompetenciją, tikrai šito posto neužims“, - teigė A. Butkevičius.

Atsinaujinančių energijos išteklių plėtros ir šilumos ūkio plėtros bei energijos išteklių vartojimo efektyvumo didinimo politikos įgyvendinimo klausimus kuravusi R.Cytacka darbą Energetikos ministerijoje pradėjo 2012 metų gruodžio pabaigoje.