Jo teigimu, valdantieji nesugeba įgyvendinti socialinio draudimo sistemos reformos, todėl, matyt, imasi svarstyti apie eutanaziją.

Marija Aušrinė Pavilionienė
„Jau dabar akivaizdu, kad „Sodros“ reformos, nuo kurios priklauso mūsų senelių ateitis, nebus. Jeigu reforma nebus įgyvendinta, tai pensijos bus mažesnės. Galbūt socialdemokratai mano, kad vienintelis būdas spręsti pensininkų problemas - įteisinti eutanaziją. Tai skamba ciniškai, tačiau jų požiūris į gyvybę taip pat kvepia tokiu pačiu cinizmu“, - teigia R. J. Dagys.

Eutanazijos įstatymo projektą Seimo posėdžių sekretoriate yra įregistravusi Seimo socialdemokratų partijos frakcijos narė Marija Aušrinė Pavilionienė, primena ELTA.

Įstatymo projekte siūloma nustatyti bendruosius eutanazijos atlikimo reikalavimus, sąlygas ir tvarką, reglamentuoti pacientų, kurie išreiškė valią dėl eutanazijos atlikimo, teises ir pareigas, taip pat reglamentuoti eutanazijos paslaugų teikimo licencijavimą.

Projekto autorė sako, kad Eutanazijos įstatymo priėmimas užpildytų teisinio reguliavimo trūkumą, kai nepagydomai sergančiam ir didelių fizinių ir (ar) dvasinių kančių kamuojamam ligoniui nėra galimybės atlikti eutanaziją, siekiant nutraukti jo kančias.

Šiuo metu Lietuvoje eutanazija yra uždrausta.