„Ko mes galime pasimokyti iš Egipto, kokios patirties pasisemti? Nieko. Nebent tai, kaip įkyriai poilsiautojams siūlyti menakverčius suvenyrus už kosmines kainas. Tačiau mes einame ne tuo keliu“, - teigė Neringos savivaldybės meras D.Jasaitis.

Egipto konsulatas, esantis Danijoje, nes Lietuvoje tokio nėra, į Užsienio reikalų ministeriją kreipėsi dar 2009 metais. Prašymas – rasti Lietuvoje miestų kurortų, kurie galėtų buti Šarm el Šeicho partneriais.

Šį prašymą ministeriją nukreipė Neringos savivaldybei. Jos taryba protokoliniu pavedimu buvo pritarusi bendradarbiavimo sutarties su Šarm el Šewichu pasirašymui, tačiau parašai ant dokumentų taip ir nebuvo sudėti.

Neseniai Egipto konsulatas Danijoje vėl kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją, o ši – į Neringos savivaldybę, kad ji prisimintų klausimą dėl partnerystės su Šarm el Šeichu.

„Gavęs tokį pasiūlymą, jį perdaviau savivaldybės tarybos nariams, nes vienasmeniškai sprendimo priimti negaliu. Tačiau mano nuomone, toks bendradarbiavimas mums nei reikalingas, nei naudingas“, - tvirtino D. Jasaitis.

Pagrindinės priežastys, kodėl Neringos savivaldybė nesiveržia draugauti su Šarm el Šeichu, yra tai, kad Lietuvos ir Egipto kultūros, religijos labai skirtingos. Be to, pastaruoju metu Egipte vyksta neramumai, keliantys pavojų ir poilsiautojams.

„Aišku, mums labai malonu, kad Egiptas nori su mumis draugauti ir jau antrą kartą siūlo pasirašyti partnerystės sutartį. Tačiau nematau nieko, kas mus vienytų, ko galėtume vieni iš kitų pasimokyti. Vienintelis panašus dalykas tarp mūsų ir Šarm el Šeicho yra smėlis“, - juokavo D. Jasaitis.

Jis svarstė, kad Egipto kurorto valdžia siūlo draugauti galbūt todėl, jog tikisi, kad tuomet šios šalies ar miesto gyventojams poilsiauti Neringoje bus teikiamos lengvatos.

„Pats ne kartą esu buvęs Egipte. Kai jiems parodau Kuršių nerijos nuotraukas, jie svaigsta nuo mūsų žalumos. Gal todėl ir nori draugauti, kad galėtų prašytis pigiau pailsėti toje žalioje aplinkoje. Tačiau beveik esu įsitikinęs, kad bendradarbiavimo sutarties tikrai nepasirašysime. Koks gali būti bendradarbiavimas, jei mes negausime jokios naudos? Na, ir kas, kad jie turi vieną gražiausių rifų pasaulyje. Juk jo į Neringą neperkels“, – teigė gražiausio Lietuvos kurorto vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)