Tūkstantinės maldininkų minios plūdo į miestelius, kuriuose tradiciškai švenčiami Žolinės atlaidai. Didžiausi – Pivašiūnuose ir Krekenavoje.

Kaip DELFI sakė Pivašiūnų Švč. M. Marijos ėmimo į dangų parapijos klebonas, monsinjoras Vincas Baublys, pagrindinės iškilmės vyks vidurdienį. Mišias aukos bent penki vyskupai.

Tradiciškai, tikimasi sulaukti maldininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų šalių.

„Žmonių bus, kiek Dievulis pakvies, kiek atsilieps į Švč. Marijos ir Dievo kvietimą. Tačiau atvyksta dešimtimis tūkstančių“, – sakė monsinjoras.

Melsis, kad šeimų džiaugsmui nieko netrūktų

Pasak Klebono, šių metų atlaidai išsiskirs ypatingu dėmesiu šeimoms. „Švč. Mergelė Marija, kurios šventę švenčiame, yra ir karalienė šeimos. Melsimės už visas Lietuvos šeimas, kad jų džiaugsmui nieko netrūktų. Būtent tokius Kristaus žodžius vyskupai parinko šiemet minimiems Šeimos metams, su intencija, kad visų pirma šeimoms netrūktų tikėjimo džiaugsmo“, - sakė monsinjoras V. Baublys.

Rugpjūčio 14 dieną Pivašiūnuose prasidėję didieji Žolinės atlaidai baigsis rugpjūčio 22 d., penktadienį, Švč. M. Marijos Karalienės šventės minėjimu. Šv. Mišios vyks tris kartus per dieną: 10, 12 ir 18 val., išpažinčių bus klausoma nuo 9 iki 19 val.

Valstybinė šventė

DELFI primena, jog Žolinė švenčiama kasmet rugpjūčio 15-ąją, 2000 metais Seimas ją įtraukė į valstybinių švenčių sąrašą ir paskelbė nedarbo diena.

Bažnyčia tiki, kad Mergelė Marija, kaip Viešpaties motina, nebuvo palikta žemėje, o paimta į dangų.

Žolinės Mišiose bažnyčiose šventinami pirmieji derliaus vaisiai. Su jais taip pat siejamas Marijos – Kristaus ir kartu visos bažnyčios motinos – vaisingumas iš Šventosios dvasios.