"Kario savanorio tarnyba - tai pareiga savo tėvynei. Duodami priesaiką, mes įsipareigojome ginti Lietuvos valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę. Neslėpsiu, kad žengti šį žingsnį paskatino įtempta situacija Ukrainoje", - teigė Kauno meras A. Kupčinskas.

Kartu su Kauno meru kario savanorių įgūdžių kursus pradėjo ir miesto tarybos narys Marijus Panceris, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis, Kultūros ir meno poskyrio vyriausiasis specialistas Gediminas Banaitis bei Kauno "Žalgirio" klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius. Siekiama vystyti ir išlaikyti parengtus, perdislokuojamus, nustatytą laiką nustatytoje vietovėje išlaikomus pajėgumus, gebančius savarankiškai užtikrinti nacionalinių poreikių ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymą.

Krašto apsaugos savanorių pajėgas sudaro Savanorių pajėgų štabas, šešios rinktinės, apimančias visą Lietuvos teritoriją. Šiuo metu pajėgose tarnauja apie 4500 karių savanorių ir apie 700 profesinės karo tarnybos karių.

Kaip skelbiama Kauno savivaldybės pranešime, miesto vadovas iki rugpjūčio mėnesio pabaigos Rukloje vyksiančiuose baziniuose kario savanorio įgūdžių kursuose dalyvaus savo kasmetinių atostogų sąskaita. A. Kupčinską šiuo laikotarpiu savivaldybėje pavaduos vicemeras Vasilijus Popovas.