Valdybai vadovavusį pulkininką leitenantą Darių Kapūstą pakeis pulkininkas leitenantas Ramūnas Titenis.

Pulkininkas leitenantas D. Kapūsta baigia savo tarnybą Lietuvos kariuomenės Karinėse oro pajėgose ir po 21 metų tarnybos krašto apsaugos sistemoje išleidžiamas į atsargą.

Būsimasis valdybos vadas plk. ltn. R. Titenis tarnybą Lietuvos kariuomenėje pradėjo 1992 metais tuometinės Krašto apsaugos ministerijos Aviacijos tarnybos Aviacijos bazėje. 2012 metais jis buvo paskirtas Lietuvos kariuomenės Atstovavimo grupės LR nuolatinių atstovybių prie NATO ir ES karinio atstovo pavaduotoju ES pajėgumams.

Plk. ltn. R. Titenis yra baigęs Vilniaus aukštąją PLG radioelektronikos mokyklą, kur įgijo radiotechninių priemonių eksploatacijos inžinieriaus išsilavinimą. Vėliau žinias jis tobulino Prancūzijos Jungtiniame gynybos koledže, NATO Jungtiniame nuolatinių mokymų centre, kitose mokymo įstaigose Lietuvoje ir užsienyje.

Plk. ltn. R. Titenis yra apdovanotas Krašto apsaugos sistemos ir kariuomenės pajėgų medaliais "Už pasižymėjimą", Krašto apsaugos sistemos ir Lietuvos kariuomenės medaliais "Už nuopelnus" ir kitais apdovanojimais.

Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdyba yra Karinių oro pajėgų padalinys, atsakingas už Lietuvos oro erdvės stebėjimą ir kontrolę. Valdyba radiolokacinėmis priemonėmis stebi oro erdvę, perduoda stebėjimo informaciją į trijų Baltijos šalių Bendrą valdymo ir pranešimo centrą, valdybos kariai valdo Baltijos šalyse patruliuojančius NATO šalių naikintuvus.

Valdybos štabas įsikūręs Kaune, Oro erdvės kontrolės centras ir jo sudėtyje veikiantis Bendras valdymo ir pranešimo centras - Karmėlavoje, šeši valdybos radiolokaciniai postai - Aukštadvaryje, Juodkrantėje, Degučiuose, Ignalinoje, Šiauliuose ir Gražiškiuose.