Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko R. Pakso nuomone, „šiandien reikėtų aiškiai suvokti, kad Lietuva neliks bręstančios krizės nuošalyje Rusijai paskelbus „visišką embargą“ daugumai maisto produktų, importuojamų iš ES, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Kanados bei Norvegijos Karalystės“ - rašo dienraštis „Kauno diena“.

„Aukščiausiu valstybės lygiu turime įvertinti grėsmes mūsų ekonomikai ir verslui, įjungti nacionalines institucijas ir žinybas, parengti siūlymus dėl situacijos suvaldymo. Ramiai laukti nurodymų iš ES jau nebepakanka. Manyčiau, kad jau kitą savaitę Parlamento Pirmininkė L. Graužinienė turėtų inicijuoti neeilinę Seimo sesiją susidariusiai politinei situacijai aptarti“, - teigiama R. Pakso pranešime spaudai.

Pasak R. Pakso, net sušauktas Valstybės gynimo tarybos posėdis šiuo atveju jau būtų pavėluotas ir nepakankama priemonė. Jo įsitikinimu, neatidėliotinai turi susirinkti tautos atstovai ir Seime nuspręsti, ką iš tiesų valstybės vadovai ir politikai realiai turėtų nuveikti artėjančios krizės akivaizdoje, numatyti priemones, kaip šalies ūkis atlaikys Rusijos sankcijas.

L. Graužinienė „Kauno dienai“ teigė, jog R. Pakso kreipimosi neturi. Be to, pasak jos, Seimo pirmininkas atskirai įgaliojimų sušaukti neeilinę sesiją neturi - „arba reikia 47 Seimo narių parašų, arba Konstitucijoje numatytu atveju, kai Prezidentė su Valstybės gynimo taryba kreipiasi į Seimą dėl ypatingos padėties paskelbimo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (273)