Prezidiumo posėdis atidedamas nesurinkus kvorumo, kitas bus šaukiamas artimiausiu metu, BNS informavo partijos atstovas Sergejus Dobriakovas.

Partijos pirmininkė Loreta Graužinienė interviu Žinių radijui trečiadienį sakė, kad „darbiečiai“ turi per 10 kandidatų į energetikos viceministrus ir tris pretendentus į žemės ūkio viceministro pareigas.

Vienas iš galimų kandidatų į energetikos viceministrus - žaliosios energetikos specialistas Martynas Nagevičius. Kitų kandidatų pavardžių „darbiečiai“ neatskleidžia.

Darbo partija turi pasiūlyti kandidatą į energetikos viceministrus vietoj Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta esanti vadinamajame „juodajame sąraše“.

Dviejų „darbiečiams“ priklausančių viceministrų kėdės laisvos ir Žemės ūkio ministerijoje. Du šios ministerijos viceministrai - Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas - taip pat minėti įtartinų viceministrų sąraše.

Įtartinų viceministrų sąrašą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė Specialiųjų tyrimų tarnyba. Valstybės vadovė pareikalavo, kad jame esantys viceministrai nebedirbtų Vyriausybėje.