Varžybos vyks tris dienas. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, svečių teisėmis taip pat pakviestos komandos iš Baltarusijos ir Lenkijos. Šio čempionato pagrindiniai tikslai – tęsti ir stiprinti Baltijos šalių ugniagesių profesinio sporto tradicijas, nustatyti pajėgiausius sportininkus, skatinti jų meistriškumą ir populiarinti ugniagesybos sportą.

Čempionate rungsis suaugusiųjų ir jaunimo komandos. Suaugusieji kovos kopimo kablinėmis kopėčiomis į 4-ąjį mokomojo bokšto aukštą, 100 m kliūčių ruožo, estafetės 4x100 m bėgimo ir kovinio išsidėstymo rungtyse.

Jaunimo komandos – kopimo kablinėmis kopėčiomis į 2-ąjį ir 3-iąjį mokomojo bokšto aukštus, 100 m kliūčių ruožo, estafetės 4x100 m bėgimo ir kovinio išsidėstymo rungtyse. Jaunimo komandą sudarys 11 narių, iš jų 3 dalyviai, gimę 1996–1997 m. (jauniai), 3 dalyviai, gimę 1998–1999 m. (jaunučiai), ir 3 dalyviai, gimę 2000–2001 m. (vaikai).

Čempionatas prasidėda Stipriausio ugniagesio gelbėtojo vardo varžybomis, kurios įvyks rugpjūčio
6 d., 16 val., Turgaus aikštėje, Telšiuose. Varžybose dalyvaus 20 geriausius rezultatus ankstesnėse varžybose pasiekusių dalyvių. Kartu su jais savo jėgas išbandys grupių „Biplan“ ir „InCulto“ lyderiai Maksas Melmanas ir Jurgis Didžiulis.

Čempionato dalyvių pasirodymai prasidės rugpjūčio 6 d., 18 val., Žemaitės g. 22A, Telšiuose. Nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais.

Visas tris dienas žiūrovai galės ne tik stebėti stulbinančius sporto meistrų pasirodymus, bet ir sužinoti, kaip elgtis kilus gaisrui ir išvengti kitų nelaimių. Taip pat visi svečiai bus pakviesti paklausyti nuotaikingo šventinio koncerto ir pasigrožėti fejerverkais.