Atostogauja ten pat beveik visą gyvenimą

Dešimt dienų Kunigiškėse atostogaujanti Edita teigė išbandžiusi ir Palangą, ir Šventąją, tačiau galiausiai vis tiek sugrįžo į Kunigiškes ir atostogauja čia kasmet. Šioje gyvenvietėje praėjo ir jos vaikystė – tėvai ją čia veždavosi nuo septynerių metų. Kunigiškėse Editos šeima išbandė daug siūlomų apartamentų, galiausiai apsistojo ties vienu, į kurį kasmet ir sugrįžta.

„Mums patinka čia esanti ramybė – mažiau žmonių paplūdimyje, miškai. O jei norisi pramogų, bet kada galima nulėkti iki Palangos. Kita vertus, dabar Kunigiškės keičiasi. Pastebime, kad komercijos čia tikrai daugėja – perperka žemės plotus verslininkai ir juos užstato kuo tankiau, kai kur – namukas prie namuko. Mes renkamės senoviško, kaimiško tipo pastatą, kad būtų daugiau erdvės. Kaip mes leidžiame laiką? Paplūdimyje būname tik iki 11-12 val. ir pavakaryje. Dieną arba vaikščiojame po miškelį, arba laiką leidžiame savo kieme“, - pasakojo moteris.

Europietiško stiliaus kvartale apsigyveno verslininkai iš visos Lietuvos

Vaikštant po Kunigiškes neįmanoma nepastebėti gražiai išpuoselėto kvartalo, kuriame simetriškai keliomis eilėmis išdygę visiškai vienodi privatūs vieno aukšto namukai.

Kaip DELFI pasakojo vienas iš kvartalo statytojų, Kęstutis, idėja gimė šeimoje. Kartu su Kęstučiu prieš metus jos ėmėsi brolis ir tėvas, o šiandien čia jau gyvena žmonės. Iki tol pašnekovas gyveno Palangoje.

„Turėjome čia paveldėtos žemės. Pasistatėme su broliu ir sau po namuką, ir kitiems nusprendėme pastatyti. Mums patinka čia tvyranti ramybė. Pajūris čia geresnis, švaresnis, mažiau žmonių, nėra triukšmadarių jaunuolių, nes paprastai atostogauja šeimos. Mat jokių pramogų čia nėra. Praktiškai visi namukų savininkai čia gyvena visus metus. Žmonės atsikėlė iš visos Lietuvos – iš Palangos, Šiaulių, Kauno ir pan. Žinoma, tai turtingi, solidūs, savo verslus turintys žmonės, kurie dažnai gali viską kontroliuoti telefonu ir kompiuterio pagalba. Kaip jie sako, tai jų svajonių namelis prie jūros. Tai jau ne jauni žmonės, bet paprastai dar ir ne pensininkai, kurie nori ramios gyvenamosios aplinkos, nors turime ir keletą visai jaunų šeimų. Yra ir taip, kad šalia nusipirkę po namuką pagyvenę tėvai ir jų suaugę vaikai su šeima. Iš esmės vyrauja amžius nuo 40 iki 70 metų.

Visas kvartalas jau susigyvenęs, visi savi, svetimi čia ir neužklysta. Vakare sunku praeiti, kad kas nors į svečius nepakviestų ir kuo nors nepavaišintų. Būna, kad vyrai susirenka bokalui alaus, moterys – savo reikalais. Vienos daro masažus, kitos – dar ką nors. Aplinka pas mus labai minimalistiška ir atvira, nėra aukštų tvorų, nėra sodų ir daržų šalia namo. Gyvenimas čia vyksta atvirai. Nėra taip – atėjau į savo tvirtovę, užsidariau, apsistačiau tvoromis ir nelįskite. Jei prireikia kokio nors daikto, pereini per kaimynus ir tikrai rasi pasiskolinti. Vakare visi išlenda į savo kiemo pievą ir bendrauja. Kaip užsienyje – vyrai alaus renkasi, moterys savo reikalams“, - pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, namukai yra kompaktiški, sienos storai apšiltintos, todėl juose šilta ir žiemą, o šildymas – efektyvus, naudotos medžiagos – kokybiškos, tikrai ne pačios pigiausios. Kvartale planuojama pastatyti dar vieną namukų eilę ir tuomet jis bus visiškai suformuotas.

„Dabar Kunigiškės laikomos vienu iš perspektyviausių rajonų. Keičiasi jos labai greitai. Jei atvažiuosite kitais metais, vaizdas jau vėl bus pasikeitęs. Tačiau čia labiau statosi privatūs namai – nuolatiniam gyvenimui. Tokių sukabintų vienas prie kito namukų, kokius galite pamatyti, jau nebeleidžiama „kepti“. Norima išlaikyti kvartalą, kuriame būtų erdvės. Beje, jie irgi parduodami, bet, kiek žinau, nesiseka parduoti, nes jie labai brangūs“, - svarstė Kęstutis. Pašnekovas įsitikinęs, kad ateityje tai bus tikrai gražus rajonėlis.

Prabangius kotedžus renkasi rusai

Kitoje gatvės pusėje už tvoros ir rakinamų vartų – jau kitaip, tankiai apstatytas kotedžų kvartalas „Green Village“, iškilęs dar 2009 m. Kotedžai siūlomi ir pardavimui. Jų kaina – per 1 mln. 200 tūkst. Lt. Juose gali tilpti 6 asmenų šeima. Kotedžo nuoma sezono metu – 875 Lt.

Kaip pasakojo įmonės vykdančioji direktorė Kristina Urbonaitė, pagrindiniai klientai yra užsieniečiai – rusai, baltarusiai, ukrainiečiai.

„Sulaukiame vis daugiau svečių iš Latvijos, Norvegijos, Suomijos, Estijos ir Izraelio. Ketvirtus iš eilės metus turime pastovius klientus, kurie atvažiuoja į Lietuvos pajūrį ilsėtis, nes juos traukia mūsų išskirtinis kompleksas, puikus namo apstatymas, žinoma, švarus oras, klientai ypatingai myli švarų ir ramesnį pliažą Kunigiškėse. Mūsų svečiai – tai šeimos su vaikais, pagyvenusios poros. Taigi mus renkasi klientai, ieškantys komforto ir kokybiško poilsio. Atvykę pas mus jie tiesiog ilsisi, mėgaujasi patogiomis atostogomis, šalimais esančiu pliažu. Namų kompleksą vienija bendra koncepcija. Nors iš išorės kotedžai atrodo nedideli, tačiau tai yra vieno hektaro teritorijoje pastatyti dvidešimt keturi 190 kvadratinių metrų namai su ypatingai patogiu išdėstymu“, - tikino pašnekovė.

Pasak jos, gyventojams nereikia rūpintis komplekso saugumu, kadangi jis aptvertas automatiniu užtvaru, tai labai aktualu šeimoms su vaikais. Teritorijoje yra krepšinio aikštelė, kitos pramogos. Didžiąją laiko dalį poilsiautojai čia ir praleidžia. Mat kiekvienas namas turi terasas: pirmoji terasa yra pirmame aukšte, antroji – trečiame. Ji labai patogi norint tiesiog pasimėgauti saulės voniomis ar stebėti panoramą. Kiekviename kotedže yra sauna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)