„Prezidiumas patvirtino viceministrą į Užsienio reikalų ministeriją - Mantvydą Bekešių. Dėl energetikos ir žemės ūkio viceministrų, kadangi buvo iškelta ne viena kandidatūra, buvo paprašyta sugrįžti į partijos Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetus, kad jie dar kartą išnagrinėję pateiktų savo nuomonę“, - po Darbo partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė Seimo pirmininkė, „darbiečių“ lyderė Loreta Graužinienė.

Užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius anksčiau yra pasipriešinęs M. Bekešiaus skyrimui viceministru. Ministras abejojo dėl jo kompetencijos. Dabar Seimo pirmininkė teigia, kad jo kandidatūra suderinta.

Pretendentas į energetikos viceministrus- nepartinis

Trečiadienį per partijos prezidiumo posėdį paaiškėjo, kad vienas iš kandidatų į energetikos viceministrus - žaliosios energetikos specialistas Martynas Nagevičius.

Partijai nepriklausantis M. Nagevičius buvo pakviestas prisistatyti „darbiečiams.

Partijos komitetų nuomonės paprašyta išsiskyrus nuomonėms dėl kandidatūrų, atrankos kriterijų ir pan.

L.Graužinienė teigė turinti savo nuomonę, ką reikia deleguoti į laisvus viceministrų postus, bet pavardžių neįvardijo.

Darbo partijos komitetams duota savaitė pateikti savo išvadas.

„Džiaugiuosi, kad partijoje vyksta tokios gilios diskusijos, tai labai sveika pačiai partijai“, - sakė L.Graužinienė.

„Darbiečiai“ turi pasiūlyti kandidatą į energetikos viceministrus vietoj Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta esanti vadinamajame „juodajame sąraše“.

Dviejų „darbiečiams“ priklausančių viceministrų kėdės laisvos ir Žemės ūkio ministerijoje. Du šios ministerijos viceministrai - Živilė Pinskuvienė ir Rytis Šatkauskas - taip pat minėti įtartinų viceministrų sąraše.

Viceministrų sąrašą prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė Specialiųjų tyrimų tarnyba. Valstybės vadovė pareikalavo, kad jame esantys viceministrai nebedirbtų Vyriausybėje.

Ketvirto užsienio reikalų viceministro postas liko laisvas Vytautą Leškevičių paskyrus Lietuvos atstovu prie Europos Tarybos.

Kiti Darbo partijos deleguoti viceministrai tęsia darbą. Tai – susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, krašto apsaugos viceministras Marijus Velička, sveikatos apsaugos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė, švietimo ir mokslo viceministrės Svetlana Kauzonienė ir Genoveita Krasauskienė, socialinės apsaugos ir darbo viceministrai Laisvūnas Bartkevičius ir Gintautas Klimavičius, kultūros viceministras Romas Jarockis ir teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis.