Šventę didingai pradėjo Kauno pavieto laisvųjų šaulių istorinės patrankos salvės. Vėliau aikštėje šėlo gatvės muzikantai, o iš rotušės balkono skambėjo gyva muzika, kvietusi visus įsitraukti į vasarišką šurmulį.

Pagrindiniu šventės akcentu tapo šviesos ir garso instaliacija ant rotušės pastato fasado. Projekcija šventės dalyviams bei miesto svečiams priminė, kaip vyko pagrindinio miesto pastato statybos bei leido nusikelti į istoriją menančius laikus.

Sumanymas švęsti rotušės pastato jubiliejų kilo Rotušės aikštės draugijai, kurios nariai rūpinasi aikštės ir senamiesčio reikalais ir kuria naujas tradicijas mieste. Šventės idėjos sumanytojas Kauno rotušės ceremonijų meistras Kęstutis Ignatavičius džiaugėsi, kad šios šventės tradicija kasmet į aikštę pritraukia vis daugiau žmonių, kurie myli savo gimtąjį miestą, domisi jo istorija, palaiko gražias iniciatyvas. Paprastai ši šventė patraukia ir užsienio svečių dėmesį, nes turistai visuomet tikisi pagrindinę senamiesčio aikštę rasti gyvą ir įdomią.

„Baltosios gulbės“ šventė – Rotušės gimtadienis – šiemet švenčiamas jau ketvirtus metus iš eilės. Centrinis senamiesčio pastatas – Kauno rotušė – per daugelį metų tapo miesto simboliu, šio pastato atvaizdai dedami į visus Kauno leidinius, puošia miesto suvenyrus.