"Krymo aneksijos kontekste tapome liudininkais, kaip Rusijos menininkai, artistai tampa Kremliaus politikos ruporais ir gynėjais. Tie patys menininkai savo kūryba, dažnai turinčią aliuzijų į pasididžiavimą Sovietų Sąjunga, atvyksta pasirodymams į Lietuvą, skelbdami atitinkamas, pateisinančias Kremliaus propagandą, žinutes", - teigia TS-LKD Jaunimo bendruomenės pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Kreipimesi pažymima, kad atlikėjai, šlovinantys sovietų santvarką, kuri mūsų valstybei reiškė sunaikinimą ir tautos luošinimą, buvo atvykę ir į Lietuvą, ir taip sukėlė didelį piliečių nepasitenkinimą. Deja, tąkart valstybės institucijos nereagavo ir taip sudarė galimybes sklisti Kremliaus melo balsui mūsų šalyje.

Jaunimo bendruomenė sveikina Latvijos užsienio reikalų ministerijos priimtą sprendimą neįsileisti tokių menininkų į savo scenas ir ragina Lietuvos pareigūnus pasekti kaimyninės šalies pavyzdžiu.

"Latvijos užsienio reikalų ministerijos priimtas sprendimas neįsileisti tokių menininkų į savo scenas rodo principingą politiką, nukreiptą prieš informacinę propagandą.

Sveikindama tokį Latvijos užsienio reikalų ministerijos sprendimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Jaunimo bendruomenė ragina Jus imtis atitinkamų veiksmų ir atsakingus Lietuvos pareigūnus pasekti šiuo pavyzdžiu, įtraukiant atitinkamus atlikėjus į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašus, taip pademonstruojant baltišką solidarumą bei prisidedant prie informacinės erdvės gynimo", - sakoma kreipimesi.

Šis kreipimasis adresuotas Lietuvos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui, Seimo Pirmininkei Loretai Graužinienei ir Lietuvos užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui.

Kaip ELTA jau skelbė, Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius įtraukė į "juodąjį sąrašą" tris Rusijos estrados dainininkus - Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą (Valeriją). Jiems uždrausta įvažiuoti į šalį.

Latvijos URM atstovai patikslino, kad į "juodąjį sąrašą" šie atlikėjai įtraukti neribotam laikui.

Kaip pareiškė pirmadienį Latvijos radijui ministras E. Rinkevičius, tai - žmonės, kurie pastaruoju metu agresyviai teisino Rusijos veiksmus aneksuojant Krymą ir ne kartą niekinamai atsiliepė apie Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (935)