Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis tebetvirtina, kad ji ir toliau galėtų eiti energetikos viceministrės pareigas, tuo tarpu premjeras Algirdas Butkevičius su tuo kategoriškai nesutinka.

„Mūsų pozicija nesikeičia. Mes žinome, kad buvo tam tikros spekuliacijos, visų pirma, žiniasklaidoje. Susitarėme, kad mes nekeičiame savo viceministrų, kadangi nė vienas iš mūsų viceministrų, mūsų atstovų nebuvo įsivėlęs į jokį skandalą - korupcinį ar į kitą kažkokį negerą darbą, tai viskas gerai“, - po valdančiosios koalicijos Politinės tarybos posėdžio sakė V. Tomaševskis.

Jis neturi abejonių dėl R. Cytackos kompetencijos.

„Priėjome prie bendros išvados, kad ponia R. Cytacka turi pakankamai aukštą kvalifikaciją ir kompetenciją, ir šitas klausimas apskritai neegzistavo“, - žurnalistams sakė V. Tomaševskis.

Paklaustas apie tai, kas bus, jeigu premjeras nepatvirtins R. Cytackos, V. Tomaševskis sakė: „Jau sutarta, kad ministras skirs R. Cytacką“, - tvirtino LLRA lyderis.

Tuo tarpu Premjeras A. Butkevičius, atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, tvirtino, kad R. Cytacka negali eiti energetikos viceministrės pareigų.

„Kadangi toks elgesys, kuris buvo iššaukiantis iš jos (R. Cytackos. - ELTA) pusės, tai aš manau, kad jokiu būdu ji negali eiti viceministrės pareigų“, - sakė A. Butkevičius.

Pasak Premjero, antradienį jis ketina darbo klausimais susitikti su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi, „bet tuo pačiu ir šitas klausimas bus aptartas“.

Paklaustas, ką darys, jeigu ministras teiks R. Cytackos kandidatūrą, premjeras sakė, kad to negali būti. „Jis (J. Neverovičius. - ELTA) negali teikti dėl to, kad jis turi turėti mano pritarimą“.

Premjeras akcentavo, kad nepritaria R. Cytackos kandidatūrai, ir tą yra ne kartą pabrėžęs.

„Čia, Lietuvoje, daryti politiką dėl vieno žmogaus, tai tegul būtų ir pats protingiausias, bet, jeigu keltų konfliktus, tai, aš manau, visiškai nedera, negražu ir juokinga“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Pasak A. Butkevičiaus, V. Tomaševskio nuomonė buvo šiek tiek kitokia negu visų kitų koalicijos partnerių.

„Nuomonių gali būti įvairių, tai čia yra jo asmeninė nuomonė, bet jo nuomonei nepritarė kiti koalicijos partneriai“, - sakė premjeras.

Pirmadienį posėdžiavusi valdančiosios koalicijos Politinė taryba nutarė, kad ministrai viceministrų kandidatūras derins su premjeru.