Čia lauks kaliausių šokiai, žaidimai, VIP kaliausės, paštas, vaišės, košė, lopų siuvimas, apranga, transportas, teatras, edukacijos bei piešinių paroda. Popietę visos kaliausės pačiomis įvairiausiomis transporto priemonėmis dums į Žagarės regioninio parko vyšnių sodą.

Šeštadienio vakarą pratęs koncertinė programa Žagarės dvaro parke, kur gerbėjų lauks ne tik Muzikos asociacijos metų apdovanojimų M.A.M.A. 2013 nugalėtojai "Electronic I" bei "Biplan", bet ir geriausia visų laikų Baltijos šalių grupė "Brainstorm". Specialiai jubiliejiniam festivaliui skirtoje muzikinėje meninėje vizualizacijoje "Tik 12 natų" dalyvaus Vytautas Grubliauskas ir Modestas Jukna. Po šventinių fejerverkų koncertuos Česlovas Gabalis su grupe "Pelenai", po jo - diskoteka su "Zip FM" "radistu" DJ Jovani.

Platų pramogų bei renginių pasirinkimą dar papildė "Kiemturgis" - turgelis, kuriame yra tik Žagarei būdingų gėrybių. "Kiemturgis" per Žagarės vyšnių festivalį kvies lankytojus paragauti nepaprastųjų vyšnių uogienės, pagamintos pagal seną vietos receptą, paskanauti ir namiškiams lauktuvių nupirkti didžiai vertinamų Žagarės sausainių, paragauti visų turgelyje siūlomų gėrybių ir vasaros kaitrą vėsinti plačia kultūros programa.

Žagarės regioninio parko direkcija kasmet organizuoja krašto tradicijas ir kultūros pažinimą populiarinantį Žagarės vyšnių festivalį, kuris sutraukia svečius iš tolimiausių Lietuvos ir Latvijos regionų bei kitų užsienio šalių. Šiuo festivaliu siekiama plėtoti Šiaurės Lietuvos, buvusios žemgalių teritorijos kultūrą, kurti išskirtinį, patrauklų Žagarės, kaip turizmo, kaip vieno seniausių Lietuvos miestų įvaizdį, skatinti, kaip buvusio šiaurės Lietuvos kultūros centro nuo XVIII a. pabaigos, gaivinimą. Vyšnių festivalis ir Žagarė - tai neišsenkantis lobynas pažinimui, naujiems įspūdžiams ir reginiams, sako festivalio organizatoriai.

Šiemet dešimtasis Žagarės vyšnių festivalis siautės keturias dienas, jo tema - "Renkasi geriausieji". Kaip ir kasmet, šventė jau prasidėjo liepos 17-ąją, ketvirtadienį, Šv. Mišiomis Naujosios Žagarės Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Po jų buvo pristatyta Nacionalinės premijos laureato Giedriaus Kuprevičiaus kūryba, vyko koncertas Žagarės dvaro parke. Pirmąją festivalio dieną užbaigė "Sidabrinės gervės naktys 2014 Žagarėje".

Antroji festivalio diena prasidėjo Baltijos šalių konkūrų lygos I etapu. Penktadienio popietę vyko Žagarės vyšnių festivalio turgaus atidarymas, kuris šiemet organizuojamas jau net tris dienas, o vakarą drebino M.A.M.A. 2013 nugalėtojai, po koncertų iki paryčių kvietė šėlti diskoteka.

Sekmadienio akcentai - Rolando Kazlo poetinė-muzikinė pramonė "Darbai ir dyvai", skirta specialiai K. Donelaičio "Metams", ir jubiliejinis valstybinės premijos laureato A. Raudonikio kūrybos pristatymas, kuriame dalyvaus 11 solistų ir Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras "Trimitas".

2013 m. Žagarės vyšnių festivalį aplankė daugiau nei 40 tūkstančių lankytojų.