Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pranešė, kad nuo penktadienio pareigas pradeda eiti Darbo partijos deleguoti viceministrai Laisvūnas Bartkevičius ir Gintaras Klimavičius bei socialdemokratas Algirdas Šešelgis. Jie iš pareigų buvo pasitraukę nuo liepos 11 dienos - prieš Vyriausybei grąžinant įgaliojimus prezidentei.

„Viceministrai priimti į darbą gavus kompetentingų įstaigų informaciją, kad jų reputacija yra nepriekaištinga“, - informavo SADM.

Nuo penktadienio taip pat dirba du ūkio viceministrai - socialdemokratų deleguoti Rasa Noreikienė ir Marius Skarupskas, BNS informavo ūkio ministro Evaldo Gusto patarėja Vaiva Gogelienė.

Iki visuotinio viceministrų atleidimo ūkio viceministru taip pat dirbęs „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas karjerą tęsia kaip aplinkos ministras. Iš viso Ūkio ministerijoje yra keturi viceministrų etatai, pastaruoju metu užimti buvo trys.

Kaip skelbta, nuo ketvirtadienio du viceministrus jau turi krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Iš naujo formuodamas viceministrų komandą, J.Olekas pakvietė Antaną Valį eiti viceministro gynybos ir personalo politikai, Marijų Veličką – viceministro tarptautiniam bendradarbiavimui ir Ramūną Usonį – viceministro resursams, finansams ir įsigijimams pareigas. A.Valys ir R.Usonis viceministrų pareigas pradėjo eiti nuo ketvirtadienio, planuojama, kad M.Velička darbą pradės vėliau.

Nuo pirmadienio darbą pradės ir trys iš keturių buvusių užsienio reikalų ministrų - Neris Germanas, Rolandas Kriščiūnas ir Andrius Krivas. Tuo metu buvęs viceministras Vytautas Leškevičius bus skiriamas ambasadoriumi prie Europos Tarybos.

Prieš Vyriausybei grąžinant įgaliojimus buvo atleisti visi viceministrai.