Žemė ūkio ministerijai vadovausianti Virginija Baltraitienė neslepia, jog ŽŪM laukia permainos, rašo „Lietuvos žinios“.

„Dėl viceministrų dar planuoju susitikti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu. Kol kas į pareigas planuoju priimti tik L. Počikovską, o toliau žiūrėsime. Socialdemokratai, kurie iki šiol neturėjo galimybės deleguoti atstovo į žemės ūkio viceministro postą, siūlys savo žmogų. Dar du rinksiuosi pati, kaip Darbo partijos atstovė“, - sakė V. Baltraitienė. Ji leido suprasti, kad M. Kuklieriui viceministro pareigos greičiausiai nebus pasiūlytos.

R. Šalaševičiūtė didelių pokyčių kol kas neplanuoja ir žada kurį laiką dirbti su ankstesne komanda. 

„Su partija esame nusprendę, kad reikia užtikrinti ministro V. Andriukaičio darbų tęstinumą. Tam, kad kalbėčiau plačiau, turėčiau išsamiau susipažinti su tuo, kas buvo padaryta, kas daroma ir su tuo, kas gal ir ne visai teisingai buvo daroma“,- apie planuojamus darbus sakė R. Šalaševičiūtė.

DELFI primena, jog R. Šalaševičiūtės kandidatūrą Lietuvos socialdemokratų partija patvirtino antradienį, partijos prezidiumo posėdyje. Tądien R. Šalaševičiūtė žurnalistams sakė sutikusi pretenduoti į ministres, nes tokią valią pareiškė jos partija. Ji pripažino, kad šios pareigos jai bus „naujas iššūkis“, nes kol kas ji nesijaučia stipria sveikatos apsaugos specialiste, tačiau teigė, jog su jai paskirtomis užduotimis susidoros.

R. Šalaševičiūtė yra dirbusi Seimo kontroliere, vaiko teisių apsaugos kontroliere, teisine konsultante Vilniaus savivaldybėje.

V. Baltraitienė į žemės ūkio ministro postą Darbo partijos tarybos pasiūlyta šeštadienį. Naujo ministro prireikė tuomet, kai iš savo pareigų „dėl šeimyninių aplinkybių“ pasitraukė Vigilijus Jukna. V.Baltraitienė yra buvusi Kėdainių mere, savivaldybės administracijos direktore, Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėja, Ūkio banko Kėdainių filialo buhaltere, Kėdainių rajono vykdomojo komiteto Plano komisijos ekonomiste. 2012-aisiais V.Baltraitienė buvo viena kandidatų į švietimo ir mokslo ministro postą, tačiau tuomet jos kandidatūros prezidentė D. Grybauskaitė nepatvirtino.