200 tūkst. litų kainavusiame greitosios medicinos pagalbos automobilyje – moderniausia technika: kardiografas, įtvarai, jis erdvesnis nei kiti. Galimybė įsigyti naują automobilį atsirado sujungus pagalbos stotis.

Lazdijų rajone mažėjant gyventojų skaičiui, mažėjo ir finansavimas iš Teritorinės ligonių kasos. Savivaldybė suskaičiavo, kad dotuoti greitosios pagalbos stotį neapsimoka, nes kasmet iš biudžeto reikės prie gaunamo finansavimo pridėti po 300 tūkst. litų, todėl nutarta ją prijungti prie Alytaus rajono.

„Numatėme sąlygas, kad būtų paslauga kokybiška, transporto priemonės – naujos, remontas – atliktas. Tai būtų padaryta Alytaus greitosios pagalbos lėšomis“– sako Lazdijų rajono meras Artūras Margelis.

„Visų pirma pasikeitė finansavimo modelis, nes, susijungus dviem įstaigoms, padidėja skiriama pinigų suma iš ligonių kasų. Bendrai įstaigai tai yra nauda, kuri pasijaučia jau šiandien – nupirkta nauja greitoji, pagerės ir pacientų pervežimo, ir darbuotojų sąlygos“, – teigia Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Aleksandras Bružas.

Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties planuose (iš sutaupytų lėšų sujungus stotis ir sumažėjus administracijai) – kasmet įsigyti po vieną naują automobilį, kurių reikėtų 8, ir šiuolaikiškos medicinos įrangos.

„Mūsų norai – greitąją pagalbą vykdyti visoje apskrityje. Tai yra greitesnis atvažiavimas – pavyzdžiui, Lazdijų mašina gali važiuoti į Druskininkus. Viską darome dėl klientų“, – pabrėžia Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasak Alytaus rajono mero, jungti greitosios medicinos pagalbos stotis ragina ir Sveikatos apsaugos ministerija.