„Taip, esu padavusi dokumentus“, - sakė A. Zuokienė.

Konkursas Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos viršininko pareigoms užimti paskelbtas šių metų gegužę, tačiau jis dar nėra įvykęs, todėl kiek kandidatų ir kas jame dalyvauja, Ūkio ministerija nekomentuoja.

Iš būsimo inspekcijos viršininko reikalaujama, kad jis būtų įgijęs aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą ir turėtų magistro kvalifikacinį laipsnį socialinių arba technologijos mokslų studijų srityje.

Pageidaujama asmens, kuris turėtų ne menkesnę nei 5 metų vadovaujamojo darbo patirtį, mokėtų bent vieną užsienio kalbą pažengusio vartotojo lygiu – pavyzdžiui, anglų, vokiečių ar prancūzų. Kandidatas taip pat privalo gebėti dirbti kompiuteriu.

Kandidatas turi būti susipažinęs su pagrindinėmis Europos Sąjungos sutarčių ir teisės aktų nuostatomis bei Lietuvos įstatymais, reguliuojančiais rinkos priežiūrą, reikalavimus ne maisto produktams, vartotojų teisių gynimą, visuomenės informavimą, valstybės tarnybą ir kitais su inspekcijos veikla susijusiais teisės aktais.

Iš jo bus reikalaujama žinoti Lietuvos tarptautines sutartis, kuriose įsipareigojama užtikrinti laisvą prekių judėjimą, vykdyti tinkamą ne maisto produktų rinkos priežiūrą, būti susipažinusiam su Europos Sąjungoje veikiančia rinkos priežiūros informacine sistema, teisės aktais ir jų perkėlimo į nacionalinę teisę ypatumais, Europos Sąjungos valstybių narių rinkos priežiūros institucijų veikla.

„Aš visą laiką dirbau vartotojų apsaugos srityje. Atsiverskite mano darbų aprašus, ką aš dariau dirbdama Seime, pasižiūrėkite netylek.lt, ten visa veikla buvo skirta vartotojų teisių apsaugai“, - sakė A. Zuokienė.

Šiuo metu A. Zuokienė yra įmonės „BNA Ergo“ generalinė direktorė.

„BNA Ergo“ Vilniuje valdo Ozo prekybos centre įsikūrusias parduotuves „United Colors of Benetton“ ir „Sisley“ taip pat „Akropolio“ parduotuvę „United Colors of Benetton“ bei vyno parduotuvę „Zonoteca“. „BNA Ergo“ turi filialus Klaipėdoje ir Šiauliuose.

A. Zuokienės vyras Vilniaus meras Artūras Zuokas yra „BNA Ergo“ ir „BNA Grupės“ įmonių akcininkas, taip pat turi „Trakų miesto Žalgirio jachtklubo“ akcijų bei yra įvairių viešųjų įstaigų dalininkas arba narys.