Seimas jo kandidatūrą patvirtino 88 balsais „už". Dar 36 Seimo nariai balsavo prieš A. Butkevičiaus kandidatūrą ir 7 parlamentarai susilaikė. Socialdemokrato kandidatūrai nepritarė konservatoriai ir liberalai. 

„Teikiu jums svarstyti A. Butkevičiaus kandidatūrą į Lietuvos Respublikos ministro pirmininko pareigas“, - sakė D. Grybauskaitė.

Pagal Konstituciją, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus prezidentui po Seimo rinkimų arba išrinkus prezidentą.

„A. Butkevičiaus vadovaujamam ministrų kabinetui teko istorinė galimybė pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Tikėtina, kad ši Vyriausybė taip pat pasitiks eurą. Jai reikės tęsti pradėtus projektus, kurie didins mūsų energetinį savarankiškumą ir toliau. Taip pat turime visi kartu išlaikyti ekonomikos augimo tempą, stabilumą, mažinti nedarbą ir socialinę atskirtį. Gerbiamieji, po prezidento rinkimų susitikau su visais Ministrų kabineto nariais, kiekviename sektoriuje yra aktualių problemų ir klausimų, kuriems reikalingos sutelktos pastangos ir kasdienis darbas. Jei per likusius porą metų norima pateisinti visuomenei duotus pažadus ir atliepti žmonių lūkesčius būtina susitelkti“, - kreipdamasi į Seimo narius sakė D. Grybauskaitė.

Kaip 1998 m. sausio 10 d. nutarime yra išaiškinęs Konstitucinis Teismas, prisiekus naujajam prezidentui Vyriausybės įgaliojimų grąžinimu išreiškiama pagarba valstybės vadovo institucijai, pripažįstamas prezidento ir Vyriausybės santykių reikšmingumas. Pasak Konstitucinio Teismo, Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas negali būti sutapatinamas su Vyriausybės atsistatydinimu. Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas išrinkus prezidentą nesuponuoja Vyriausybės atsistatydinimo, tai tarpinstitucinio mandagumo išraiška, kuri kartu suteikia galimybę prezidentui patikrinti, ar Seimas ir toliau pasitiki Vyriausybe.

Pagal procedūrą, toliau žodis tenka siūlomam premjerui, kuris pasako įžanginį žodį ir atsako į Seimo narių klausimus.

Kalbėdamas A. Butkevičius pabrėžė, kad jo vadovaujama Vyriausybė pasiūlė kitą valstybės gerovės kūrimo kelią. 

Premjero teigimu, Vyriausybės taikinyje dabar bus regionai, kuriems žadama skirti milijardines investicijas. Pasak A. Butkevičiaus, jo vadovaujamas ministrų kabinetas dėjo pastangas stiprinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos dujų koncerno „Gazprom".

„Jau praėjusių metų pabaigoje priimti sprendimai leido sustabdyti elektros ir dujų kainų augimą. Atnaujintos derybos su Rusijos koncernu „Gazprom“ taip pat davė gerų rezultatų – nuo liepos 1 d. gamtinių dujų tarifai buitiniams vartotojams mažėja vidutiniškai 20 procentų. Išpirkus iš „Gazprom“ ir Vokietijos bendrovės EON akcijų dalį, užtikrinome strateginių įmonių, transportuojančių ir parduodančių gamtines dujas, valstybės kontrolę. Toliau tęsime pastatų renovacijos pagal naują modelį, šilumos ūkio pertvarkos, biokuro ir kitas programas, kurios padės modernizuoti Lietuvos energetiką ir mažins kainas vartotojams", - sakė A. Butkevičius.

Socialdemokratas taip pat pabrėžė, kad Vyriausybė įsipareigojo padidinti senatvės pensijas ir mažiausias algas. Jis teigė, kad per praėjusius metus Vyriausybė dėjo pastangas mažindama jaunimo nedarbą.

Konservatoriaus Andriaus Kubiliaus klausiamas dėl energetikos viceministrės Renatos Cytackos, kuri sukėlė krizę visoje Vyriausybėje, A. Butkevičius patikino, kad jeigu energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius neatleis skandalingosios viceministrės, jis neteiks J. Neverovičiaus kandidatūros į ministrus prezidentei.