„Padarytas dvejų metų įdirbis, strategija patvirtinta naujo finansavimo laikotarpio - nėra ką keisti iš esmės. Bus tęstinumas, reikia derinti visas taisykles su Europos Komisija, kad galėtume skirstyti pinigus. Džiaugiuosi, kad dabar vasara - laisvesnis laikas, todėl pradėsiu nuo struktūros, susitiksiu su kiekvienu departamentu, skyriumi, institucija - kokios problemos, ką reikia keisti , ką palikti - iki rudens noriu tam ruoštis, kad galėtume teikti Seimui būtinus teisės aktus", - sakė būsimoji žemės ūkio ministrė.

Pirmadienį V.Baltraitienė ketina susitikti su premjeru Algirdu Butkevičiumi, o ketvirtadienį, anot jos, numatoma viso atnaujinto ministrų kabineto priesaika Seime. V.Baltraitienė tikisi, kad trečiadienį prezidentė pasirašys dekretą dėl naujos Vyriausybės sudėties.

Socialdemokratas premjeras Algirdas Butkevičius, kuris norėtų matyti V.Baltraitienę šiose pareigose, šeštadienį sakė, kad ją remia ir šalies prezidentė. Anksčiau A.Butkevičius pripažino, kad Dalia Grybauskaitė yra išsakiusi kritikos V.Baltraitienei, daugiausia „dėl pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai".

Pati V.Baltraitienė, kuri turi žemės ūkio ekonomisto išsilavinimą ir yra buvusi Kėdainių mere, šią savaitę sakė, kad sutiktų tapti žemės ūkio ministre.

2012-aisiais V.Baltraitienė buvo viena pretendenčių į švietimo ir mokslo ministro postą, tačiau prezidentė atsisakė ją skirti.

56-erių V. Baltraitienė yra baigusi Lietuvos žemės ūkio akademiją ir turi ekonomisto išsilavinimą. Ji yra buvusi Kėdainių rajono mere, savivaldybės administracijos direktore, Ekonomikos ir biudžeto skyriaus vedėja, Ūkio banko Kėdainių filialo buhaltere, Kėdainių rajono vykdomojo komiteto Plano komisijos ekonomiste.

Šiuo metu V. Baltraitienė vadovauja Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. Seime ji dirba nuo 2005 metų.

Darbo partijos prezidiumas į atsistatydinusio žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos postą siūlė šešis kandidatus. Sąraše - be V.Baltraitienės, buvo Vydas Gedvilas, Artūras Paulauskas, Ričardas Sargūnas, Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Aurimas Truncė.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukęs V.Jukna teigė, kad atsistatydino dėl šeimyninių aplinkybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)