„Šiandien Darbo partijos tarybos posėdžio metu turėtų būti šita kandidatūra patvirtinta, ji yra apderinta ir su Respublikos prezidente“, - šeštadienį Seime sakė A. Butkevičius.

Darbo partija šeštadienį vakare rengia tarybos posėdį, kuriame oficialiai paskelbs, ką deleguoja tapti žemės ūkio ministru po to, kai iš šio posto atsistatydino Vigilijus Jukna.

V. Baltraitienė yra ilgametė Seimo narė, vadovauja Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. Formuojant Vyriausybę po Seimo rinkimų ji buvo siūloma tapti švietimo ir mokslo ministre, tačiau tuomet D. Grybauskaitė pasipriešino jos kandidatūrai.

DELFI primena, jog žemės ūkio ministras V. Jukna atsistatydino liepos 9 d. Šį sprendimą jis aiškino šeimyninėmis aplinkybėmis, kurių nekomentavo. 

V. Jukna buvo sulaukęs nemažai kritikos iš Prezidentūros. Prezidentė D. Grybauskaitė pareikalavo jo atsakomybės už pavaldinių skaidrumą. Tokią poziciją po prezidentės ir žemės ūkio sektorių kuruojančio „darbiečio“ V. Juknos pokalbio perdavė prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijus Udrėnas.

„Prezidentė pažymėjo, kad Žemės ūkio ministerija yra viena iš tų ministerijų, dėl kurių veiklos skaidrumo ir politizavimo kyla daugiausiai problemų - viešojoje erdvėje reiškiamos abejonės dėl galimai neskaidriai skirstomos Europos Sąjungos paramos ir žvejybos kvotų, nesąžiningų konkursų į ministerijai pavaldžių įmonių vadovų postus, su politikais susijusių įmonių protegavimo“, - po susitikimo žiniasklaidai sakė N. Udrėnas.

Iš karto po susitikimo su prezidente V. Jukna neatmetė atsistatydinimo galimybės.

Tuo tarpu premjeras A. Butkevičius yra išreiškęs pasitikėjimą žemės ūkio ministru.

„Žemės ūkio ministru aš pasitikiu. Kada mes teiksime ministrų sąrašą, kol kas yra visi numatyti, kad jie tame sąraše bus, ir jie bus pateikti“, - yra sakęs A. Butkevičius.

V. Baltraitienė: nemanau, kad man trūktų žinių

Kaip galima kandidatė į žemės ūkio ministrės postą minima Seimo narė „darbietė" V. Baltraitienė mano, kad galėtų eiti šias pareigas.

Virginija Baltraitienė
Jos nuomone, norint tapti ministru, pirmiausia reikia būti ne pirmus metus politikoje, nes tai iš tiesų politinis postas ir yra labai daug darbo su Seimu, su politinėmis partijomis, su frakcijomis.

V. Baltraitienės teigimu, labai svarbi ir administravimo patirtis, nes turi būti labai stiprus administratorius vadybininkas. Didelis privalumas, jos nuomone, būtų, jei esi tos srities specialistas.

„Manau, kad šiuo atveju tai man tinka, nes politikoje esu ne pirmi metai, turiu labai didžiulę administravimo patirtį savivaldoje, esu baigusi žemės ūkio ekonomiką Žemės ūkio akademijoje", - šeštadienį sakė V. Baltraitienė.

Parlamentarė sakė, kad darbinę veiklą pradėjusi žemės ūkyje ji iki šiol domisi žemės ūkio problemomis.

„Nemanau, kad man trūktų žinių", - sakė V. Baltraitienė.