E.Gustas BNS sakė ketvirtadienį pasirašęs viceministrų Rasos Noreikienės, Mariaus Skarupsko ir Kęstučio Trečioko atsistatydinimo pareiškimus. Paskutinė jų darbo diena - penktadienis.

R.Noreikienę ir M.Skarupską į ministerija delegavo socialdemokratai, Kęstutį Trečioką - „Tvarka ir teisingumas“. Pastarasis yra minimas kaip realiausias kandidatas užimti Aplinkos ministro postą, atsilaisvinusį po to, kai Valentinas Mazuronis išvyko dirbti į Europos parlamentą.

Ketvirtadienį prašymus atleisti taip pat įteikė visi vidaus reikalų bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrai. Anksčiau šią savaitę iš pareigų pasitraukė aplinkos ir susisiekimo viceministrai.

Prašymus gavo ir A. Pabedinskienė

Algimanta Pabedinskienė
Prašymus atleisti iš užimamų pareigų ministrei Algimantai Pabedinskienei įteikė Laisvūnas Bartkevičius, Gintaras Klimavičius ir Algirdas Šešelgis.

Ministrė A. Pabedinskienė priėmė sprendimą viceministrų prašymus tenkinti ir juos atleisti iš pareigų nuo liepos 11 dienos.

Kaip jau skelbta, ketvirtadienį atsistatydino ir vidaus reikalų viceministrai Žimantas Pacevičius, Elvinas Jankevičius ir Algimantas Juocevičius.

Valdančioji dauguma priėmė politinį sprendimą iki grąžinant Vyriausybei įgaliojimus atleisti visus viceministrus, primena ELTA.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė anksčiau yra teigusi, kad netvirtins ministrų, kurių komandose liks viceministrai, dėl kurių buvo išreikšta abejonių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymoje. Tokių viceministrų, anot žiniasklaidos, yra devyni.