Už protokolinį nutarimą dėl pritarimo V.P.Andriukaičio kandidatūrai balsavo 82 Seimo nariai, prieš - 10 , susilaikė 16 parlamentarų. Už V.P.Andriukaičio kandidatūrą balsavo visi valdantieji, prieš buvo arba susilaikė liberalai ir dalis konservatorių.

Opoziciniai konservatoriai siūlė dėl V.P.Andriukaičio kandidatūros balsuoti slapta, bet tam parlamentas nepritarė.

Į Europos Komisijos (EK) nario pareigas V.P.Andriukaitį siūlo didžiausią valdančiąją frakciją turinti Socialdemokratų partija. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pritaria jo kandidatūrai.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į EK narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

„Šitas Seimas į Europą deleguoja profesionalų politiką, neeilinį politiką, kurių Lietuvoje, turbūt, būtų galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų”, - už frakcijos kolegą balsuoti ragino socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

„Aš įžiūriu jumyse retą žmogų mūsų politiniame spektre (...). Aš esu tikras, kad tam žmogui (V.P.Andriukaičiui) netrūksta kompetencijų sveikatos sistemoje - žmogus turi aukštąjį medicininį išsilavinimą, tam žmogui netrūksta kompetencijos istorijoje (...), mūsų kolega turi istorijos magistro laipsnį”, - palaikydamas V.P.Andriukaitį teigė socialdemokratų frakcijos narys Benediktas Juodka.

Opoziciniai liberalai tuo metu kritikavo V.P.Andriukaitį, kad šis neatsižvelgia į kitas nuomones. „Jo veikimo būdas yra karštas, agresyvus, nesidairantis į šalis ir nesiklausantis kitų nuomonių. Mes tą puikiai matome per pusantrų metų, kai ponas Vytenis buvo ministru čia, Lietuvoje”, - ketvirtadienį sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Remigijus Šimašius, frakcijos vardu nepritardamas V.P.Andriukaičio kandidatūrai į eurokomisarus.

V.P.Andriukaitis prieš balsavimą kolegoms dėkojo ir už paramą, ir už kritiką. „Noriu padėkoti kritikams, ta kritikos dalis, kuri padeda įgyti daugiau patirties, yra labai naudinga. Nuodinga kritika – ji taip pat naudinga, nes ji didina imunitetą, atsparumą”, - ketvirtadienį sakė V.P.Andriukaitis.

„Mes tikrai galime dirbti taip, kad nebūtų skirtumo tarp to, kad dirbi Briuselyje ar dirbi Vilniuje, bet dirbi ir Europai, dirbi ir Lietuvai. (...) EK nėra nesvarbių sričių“, - sakė V.P.Andriukaitis.

V.P.Andriukaitis yra Kovo 11–osios Nepriklausomybės Akto signataras, ilgametis Seimo Europos reikalų komiteto narys, jo pirmininkas 2000–2004 metais bei Lietuvos delegacijos Europos konvente narys ir delegacijos vadovas.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu. A.Šemetos kadencija baigiasi rudenį.