„Kauno diena“ rašo, kad pirmojo svarstymas antradienį Seimo plenariniame posėdyje nutrūko ir bus pratęstas ketvirtadienį, o dėl antrojo turi būti sulaukta Valstybinės kalbos komisijos išvadų. Taigi bet kuriuo atveju jie nebus priimami šioje pavasario sesijoje, kuri baigiasi jau liepos 17 d.

LLRA frakcija dėl to, kad minėti įstatymai lėtai skinasi kelią Seime, jau ne kartą priekaištavo ne tik parlamentui apskritai, bet ir valdančiosios koalicijos partneriams - Socialdemokratų partijos frakcijai. Pastarųjų siūlymu Tautinių mažumų įstatymo projekto klausimas buvo išbrauktas iš posėdžio darbotvarkės praėjusį mėnesį.

Algis Krupavičius
Politologo Algio Krupavičiaus vertinimu, apskritai visuomenė yra pernelyg supriešinama tokiais klausimais, dėl kurių neturėtų kilti didelių konfliktų. Tautinių mažumų įstatymas, pasak A. Krupavičiaus, galiojo daug metų ir tik prieš kelerius metus buvo atšauktas. Be to, ES šalių praktika dėl tautinių mažumų yra daug liberalesnė nei Lietuvoje.

„Iš tiesų yra bandoma priskaldyti vežimą iš degtuko. Ir lietuviai, ir lenkai turėtų būti tolerantiškesni vieni kitiems. Lenkų politikams būdinga tokiais nesutarimais vilioti savo rinkėją, centro dešinės partijoms - telkti šalininkus. Skirtingos pusės turi įvairių savanaudiškų interesų, dėl to ir turime šį susipriešinimą, kurio neturėtų būti“, - komentavo politologas.