Šiandien Klaipėdos rajone, P. Plechavičiaus vardo poligone, sąjungininkai atliko šuolius parašiutu iš sraigtasparnių „Black Hawk“. Keturi sraigtasparniai iš Lenkijos į Palangos oro uostą atskrido trečiadienio vakarą.

Kartu su amerikiečiais pratybose dalyvavo ir šuolius atliko Sausumos pajėgų Dragūnų bataliono kariai.
Šuoliai buvo vykdomi iš 500 metrų aukščio. Iš viso pratybose dalyvavo 40 karių. Visi jie saugiai nusileido ant žemės.

Amerikiečių parašiutininkų kuopa gyvena kartu su lietuviais tose pačiose kareivinėse, tobulina savo įgūdžius, ruošiasi bendroms kovinėms operacijoms. Pasak kuopos vado kapitono Timothy Kelty, lietuviai geri kariai. „Dalyvaujame pratybose visi drauge. Lietuviai viską daro greičiau, geriau, profesionaliau. Mes tam ir esame čia, kad padėtume vieni kitiems savo patirtimi, paremtume vienas kito petį“.

Dragūnų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Giedrius Anglickis teigia, kad lietuviai kartu su amerikiečiais ruošiasi bendroms kovinėms operacijoms. „Tobuliname individualius veiksmus, vykdome judėjimo mūšio lauke skyriaus sudėtyje pėsčiomis ir mašinomis. Mokantis kartu su amerikiečiais pratyboms suteikiame naują pridėtinę vertę. Tai mums padės įgyti daugiau naujų įgūdžių“, - kalbėjo kariškis.

Pratybas aplankė ir karių šuolius iš sraigtasparnių stebėjo Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah A. McCarthy.

Iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Grafenviore (Vokietija) JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desantininkų brigados 91-ojo kavalerijos pulko kariai į Lietuvą atvyko birželio pabaigoje. Jie bus Lietuvoje apie tris mėnesius, kol juos pakeis kita karių grupė. Amerikiečių pajėgos mūsų šalyje planuoja būti dislokuotos iki metų pabaigos.