Prieš du mėnesius Šaulių sąjungos Vilniaus kuopos gretos papildytos trečdaliu, o liepą tikimąsi šaulių padvigubės, prisiekus 150 dabar besirengiančių naujokų. Naujasis Šaulių sąjungos vadas sako nesibaigiant neramumams Ukrainoje savanorių daugėja.

„Šaulių organizacija gyvuos tol, kol joje bus šauliai, tai šaulių augimas yra labai didelis prioritetas ir per savo ateinančią trijų metų kadenciją esu sau užsibrėžęs tikslą bent trečdaliu padidinti šaulių gretas“, – kalbėjo paskirtasis Lietuvos Šaulių sąjungos vadas Liudas Gumbinas.

Pasak Šaulių sąjungos vado, naujas gretas papildo vis daugiau išsilavinusių žmonių.

„Čia nėra kažkoks sutapimas, kad visi vienu metu sugalvojo ir nusprendė prisijungti prie šaulių. Tiesiog tam tikras nerimas iš Rytų pusės sąmoningus Lietuvos piliečius verčia mąstyti visus vienodai ir mąstyti teisingai“, – sakė Šaulių sąjungos narys, teisininkas Andrius Zimaitis.

Krašto apsaugos ministras žada, kad iki Kalėdų turėtų būti parengtas naujas Šaulių sąjungos veiklą reglamentuojančio įstatymo projektas. Jis aiškiau apibrėžtų šaulių įsitraukimą į bendrą šalies gynybos sistemą.

„Mūsų siūlymas – krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės, kad tie, kurie galėtų papildyti kariuomenės gretas, tai jie turėtų praeiti pakankamo lygmens kovinį parengimą – ar tai atitiktų kario savanorio kursą, ar tai būtų baziniai kario kursai ir tokiu būdu jie būtų aktyviojo rezervo nariai kariuomenėje. Mes turim turėti žmonės, kurie neklaustų kur man reikia eiti, kad Šaulių sąjungos nariai žinotų, kur jiems reikia eiti“, – aiškino Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Šeštadienį Kaune bus minimas Šaulių sąjungos 95-metis. Lietuvos Šaulių sąjunga valstybės remiama savanoriška sukarinta pilietinės savigynos asociacija, padedanti užtikrinti valstybės nacionalinį saugumą. Dabar sąjungą vienija 8 tūkstančiai narių, kurių trečdalis tikrai galėtų prisidėti prie šalies gynimo.