„Manau, kad tai kažkokia sąmokslo teorija, bet aš išsiaiškinsiu šitą atvejį“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.
Trečiadienį per Liberalų sąjūdžio frakcijos susitikimą su A.Butkevičiumi G.Steponavičius jo paklausė apie esą parduotą energetikos viceministro postą.

„Užkulisiuose kalbama, kad už 250 tūkst. litų Energetikos ministerijoje vienam iš koalicijos partnerių priklausantis postas buvo parduotas, už tokią sumą, ir tas sandėris įvyko dalyvaujant vienai įmonių grupei, kuri turi ilgalaikius interesus šilumos ūkio sektoriuje“, - sakė G.Steponavičius, klausdamas, ar premjerui tokia informacija žinoma.

A.Butkevičius teigė tokios informacijos neturįs ir vadino ją keista. Jis pabrėžė, kad nieko panašaus jam nėra pateikę ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) bei Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovai, su kuriais nuolat bendrauja.

„Po kai kurių susitikimų (su STT ir VSD vadovais - BNS) esame gavę informacijos, ir jeigu ta informacija nors kiek pasitvirtina, tie žmonės nedirba ministerijose. Bet tai daugiau susieta su žemesnio lygio specialistais“, - ketvirtadienį sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad jeigu, patikrinus liberalo informaciją,ji nepasitvirtins, G.Steponavičius turės atsiprašyti arba bus kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. Vyriausybės vadovas neatmetė galimybės, kad informacija galėjo būti paskleista siekiant sukompromituoti dabartinį Ministrų kabinetą.

„Jeigu tai bus tiesa, niekas nesitaikstys su tokiais dalykais ir bus griežčiausiai įvertinta“, - tvirtino A.Butkevičius.

Kita vertus, jis prisipažino girdėjęs apie pinigų siūlymą už tam tikrus sprendimus svarstant šilumos ūkio pertvarką.

„Girdėjau ir dėl kai kurių šilumos ūkio teisės aktų svarstymo Vyriausybėje. Kažkur koridoriuose buvo kalba, kad kažkas kažkam siūlė pinigus, bet tai nėra įvykęs faktas. Buvo labai stipri stebėsena atlikta. Džiaugiuosi, kad žmonių sąmoningumas didėja. Gal kai kas iš verslo ir supranta taip, kad viską galima nupirkti, bet aš džiaugiuosi, kad tam nepasiduodama“, - tvirtino premjeras.

Jis pasakojo dėl šilumos ūkio sulaukęs ir savo patarėjų įspėjimų, kad buvo kažkokių „norų ir ketinimų iš šalies“.

„Džiaugiuosi, kad kai kurie mūsų darbuotojai, mano patarėjai, jeigu kalbėtume apie šilumos ūkio vykdomą reformą, patys atėjo ir pasakė, kokie buvo norų ir ketinimų iš šalies. Tai rodo, kad kuo toliau, tuo daugiau yra atsakingų darbuotojų ir tokiems dalykams nepasiduoda“, - kalbėjo A.Butkevičius.