„Užkulisiuose kalbama, kad už 250 tūkst. litų Energetikos ministerijoje vienam iš koalicijos partnerių priklausantis postas buvo parduotas, už tokią sumą, ir tas sandėris įvyko dalyvaujant vienai įmonių grupei, kuri turi ilgalaikius interesus šilumos ūkio sektoriuje“, - per premjero ir Liberalų sąjūdžio frakcijos susitikimą sakė Gintaras Steponavičius, klausdamas, ar jam tokia informacija žinoma.

„Aš turiu pasakyti, kad dažnai susitinku su STT (Specialiųjų tyrimų tarnybos) vadovu ir VSD (Valstybės saugumo departamento) vadovu, ir jeigu tik yra, jie pateikia informaciją. (...). Dėl jūsų paminėto atvejo aš tikrai tokios informacijos neturiu, kad buvo kažkas perkama, dėl jūsų išsakytų minčių aš dar kartą paklausiu“, - sakė A.Butkevičius.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius sakė irgi pirmą kartą tokius dalykus girdintis ir prašė liberalų suteikti daugiau informacijos, nes ji „būtų naudinga“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė žurnalistams yra patvirtinusi, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus. Pasak prezidentės, šiame sąraše be kitų yra ir finansų bei aplinkos viceministrai. Žiniasklaidos duomenimis, iš viso „juodajame“ sąraše devyni viceministrai.

A. Butkevičiaus Vyriausybė po antrai kadencijai perrinktos prezidentės D. Grybauskaitės inauguracijos liepos 12 dieną turės grąžinti įgaliojimus.