„Aš sveikinu V. Mazuronį. Visada žavėjausi juo kaip politiku, ir visada jis turi nuomonę, ir šiuo klausimu, aš manau, kad ministras parodė labai gerą pavyzdį“, - penktadienį interviu „Laisvajai bangai“ sakė L. Graužinienė.

Pasak Seimo vadovės, įstatymai leidžia tiems patiems vadovams, tarnautojams dar kartą kandidatuoti ir dalyvauti valstybės tarnybos konkurse.

„Tai, jeigu jie pasirodys, kad jų žinios yra geriausios, kad jie iš naujo gali užimti tas pozicijas, tai jie jas ir užims. Bet yra visa sistema, negali nė vienas valstybės tarnautojas, vadovas uzurpuoti savo darbo vietos, nes įstatymai numato, kad būtų galimybė ir kitiems žmonėms įsilieti į tą pačią sistemą“, - kalbėjo Darbo partijos vadovė.

L. Graužinienė paragino ir kitus ministrus pasielgti vadovaujantis V. Mazuronio pavyzdžiu ir „sujudinti savo užsibuvusius valdininkus“.

„Nes ir jiems patiems, jeigu jie ir laimės, šiek tiek turbūt pažvelgs jau kitaip į savo darbą - nevertinu, ar jie gerai ar blogai dirbo - bet žmogui visada reikalingas postūmis“, - teigė L. Graužinienė.

ELTA primena, kad aplinkos apsaugos sistemoje vykdomas masinis įstaigų vadovų atleidimas - nepratęsiamos dvi ar daugiau kadencijų dirbusių vadovaujančių pareigūnų kadencijos.

Aplinkos ministro V. Mazuronio įsakymu, pasibaigus kadencijai, iš pareigų bus atleidžiami Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė, generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas, Valstybinės miškų tarnybos direktorius Rimantas Prūsaitis, Aplinkos apsaugos agentūros direktorius Raimondas Sakalauskas, Augalų duomenų banko direktorius Bronislovas Gelvonauskis, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos direktorė Vida Augulienė, Aplinkos projektų valdymo agentūros direktorius Kastytis Tuminas, Marijampolės regioninio aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktorius Vytautas Jaškevičius ir Alytaus RAAD vadovas Česlovas Meržvinskas.

Kadencijos pratęsiamos Klaipėdos RAAD direktoriui Andriui Kairiui, Panevėžio RAAD vadovui Valdemarui Jakštui ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkei Laurai Nalivaikienei.