Įspūdžių prezidentei buvo tiek daug, kad ji po pasivažnėjimo supainiojo tanko pavadinimą.

Danija į Lietuvą atsiuntė vienais geriausių pasaulio tankų vadinamus „Leopard“. Po pratybų poligono teritorijoje šiuo tanku važiavo ir D. Grybauskaitė. Tiesa, po pasivažinėjimo prezidentė teigė, kad tankas vadinasi ne „Leopard“, o „Tigras“.

„Tanko pavadinimas yra „Tigras“. Tai manau visi girdėjome, ką jis gali. Ką tik su juo pravažiavau, tai pilnos akys ir burna smėlio, bet čia dėl to, kad poligonas. Iš tikrųjų greitis didžiulis, labai paslankus, labai greitas tankas. Aišku, mes tik galime pasvajoti apie tokią techniką. Žinome, kad Danija visada padės, kai to reikės“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentė tikino, kad kelionė tanku buvo netikėta.

„Mane visada traukia prie improvizacijų, ir mano apsaugai būna netikėtumų“, - teigė D. Grybauskaitė.

Antradienį pratybose dalyvavo ne tik tankai „Leopard“, bet ir kita NATO technika. Tarp jos – ir keturi JAV sraigtasparniai „Black Hawk“.

„Šios pratybos dar kartą parodo, kad NATO šalys yra pasiruošusios mus ginti, jei tik reikės. Čia kariai sutaria, randa bendrą kalbą. Danijos ir kitų šalių kariai patenkinti priėmimu, patenkinti Lietuva, patenkinti infrastruktūra, kuri suteikta. Džaiugiuosi pratybomis, džiaugiuosi, kad rodome, jog visada vienas kitą ginsime, kad mūsų partneriai visada su mumis“, - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Lauko taktinėse pratybose „Kardo kirtis“ iš viso dalyvauja daugiau nei 2 tūkstančiai karių iš Danijos, JAV, Lenkijos ir Lietuvos, pratybose naudojama apie 800 karinės technikos vienetų. Manoma, kad karinė ir kita technika sunaudos apie 280 tūkst. litrų kuro.