„Šiuo atveju turiu pasakyt labai paprastą dalyką, kad šiuo metu yra kaip tik tas laikas, kai Prezidentė pradeda formuoti naują komandą ir jo galutiniai rezultatai visuomenei bus pristatyti po liepos 12 d., kai vyks Prezidentės inauguracija. Tai dabar tiesiog yra darbinis procesas“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė šalies vadovės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.

Anot žiniasklaidos, Prezidentės komandoje neturėtų likti vyriausiųjų jos patarėjų Nerijaus Udrėno, Jovitos Neliupšienės ir Daivos Ulbinaitės. Pasak M. Lingės, šiuo metu informacijos apie atskirus asmenis Prezidentūra neteikia. M. Lingės teigimu, komandos formavimas vyksta sklandžiai ir be jokių trikdžių.

Pati D. Grybauskaitė yra sakiusi, kad jos komandoje kardinalių pokyčių nebus.

Nuo kadencijos pradžios savo noru iš pareigų pasitraukė 8 Prezidentės patarėjai ir vyr. patarėjai, tarp kurių - Audronė Nugaraitė, atstovas spaudai Linas Balsys, vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius. Vyriausioji Prezidentės patarėja D. Ulbinaitė yra patekusi į nutekintos informacijos skandalą ir yra apklausta kaip specialioji liudytoja.

Pernai prašymą atleisti iš darbo savo noru parašė iki tol 15 metų prezidentūroje dirbusi fotografė Džoja Gunda Barysaitė. Vietoj jos Prezidentės susitikimų įamžinti buvo priimtas operatorius Valentinas Voitovas ir fotografas Robertas Dačkus.

Į daugumos pasitraukusių vyriausiųjų patarėjų vietas Prezidentė paskyrė žmones, jau dirbusius jos komandoje žemesnės kategorijos patarėjais.

Vos tapusi Prezidente D. Grybauskaitė 2009 m. ėmėsi prezidentūros kanceliarijos pertvarkos, per kurią buvo sugriežtinta tarnybinių automobilių naudojimo tvarka, sumažinti telefoninių pokalbių limitai, atleista dalis personalo.