Trečiadienį V. Putino pasirašytą garbės raštą aktoriui įteikė Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas, praneša ru.delfi.lt.

D. Banionis išreiškė nuoširdžią padėką Rusijos prezidentui už parodytą dėmesį jo nuopelnams ir pasveikino Rusijos vadovybę bei visus šalies žmones su nacionaline švente - Rusijos diena.

A.Udalcovas, D.Banionis. Foto - Rusijos ambasada Lietuvoje

D. Banionis balandžio 28 d. atšventė savo 90-metį. Šią dieną jis buvo apdovanotas ir Lietuvoje. 90-ties metų jubiliejų švenčiančiam aktoriui D. Banioniui buvo įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Apdovanojimas garsiam teatro ir kino aktoriui skirtas už demokratinės ir atviros Lietuvos visuomenės, už pilietinio solidarumo, asmens bei visuomenės santykių darnos stiprinimą.

D. Banionis yra sukūręs per pusšimtį vaidmenų teatre, apie 70 - kine ir televizijoje. Pernai jam skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004 metais menininkas apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, 1994 metais - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.