Tokį požiūrį M. Zasčiurinskas išdėstė Seimo posėdžio metu, kai buvo svarstoma žurnalistų etikos inspektorės Zitos Zamžickienės ataskaita už praėjusius metus. „Darbietis“ reikalavo inspektorės paaiškinimo, kaip ji prisidėjo prie „cenzūros“ ir rusiškų kanalų išjungimo.

„Cenzūra. Po 24-erių metų Lietuvoje atsirado cenzūra. Kažkam tai nepatiko Rusijos televizijos kanalai. Ir suorganizavo, kad Rusijos kanalai būtų uždrausti. Koks jūsų vaidmuo šito klausimo sprendime? Ar, jūsų nuomone, yra nepažeidžiama piliečio teisė į informacijos įvairovę? Kaip jūs galvojat?“ - bėrė M. Zasčiurinskas.

Z. Zamžickienė mandagiai paaiškino, kad tai ne jos vadovaujama institucija priėmė sprendimą nutraukti Rusijos kanalų transliavimą.

„Tuo klausimu Radijo ir televizijos komisija pasisakė. Jinai turi pakankamai tam svertų. Tačiau turiu pasakyti, kad jie prašė ir mūsų išvados. (…) Buvo bene keturios laidos, kurios buvo vertinamos. Radijo ir televizijos komisija yra pakankamai kompetentinga institucija, kurią sudaro tikrai nemažai narių. Ir jie iš tikrųjų priėmė, aš manau, kompetentingą sprendimą“, - atsakė žurnalistų etikos inspektorė.

DELFI primena, jog sprendimų dėl retransliavimo uždraudimo yra sulaukę trys rusiški kanalai: „Pirmasis Baltijos kanalas“, „RTR Planeta“ ir „NTV-Mir“. Visais trim atvejais sprendimai dėl kanalų „išjungimo“ priimti dėl antilietuviškos propagandos šių televizijų eteryje.