„Sakyčiau, kad rezervistai turėtų būti pašaukti ir supažindinti su nauja technika, su naujais vadais, struktūra bent kas penkerius metus. Svarbu, kad jie būtų ne šiaip iš bet kur, bet būtų aiški struktūra pagal gyvenamąją vietą, kad būtų komandos“, - interviu naujienų portalui 15min.lt sakė jis.

Jo teigimu, Amerikoje rezervininkai susitinka ir atnaujina žinias bent kartą per mėnesį, Estijoje į mokymus kviečiama bent 2 tūkst. rezervininkų, o ateityje žadama ir 10 tūkst. pašaukti.

Jonas Kronkaitis
„Daug kas kalbėjo, kad mūsų rezervas yra labai didelis, kad yra apie 70 tūkst. žmonių, kurie mokyti baziniuose kariniuose mokymuose, kurie tarnavo vienus metus kariuomenėje ir išėjo į atsargą bei baigę tarnybą seržantai ir karininkai. Tačiau šis rezervas Lietuvoje yra neorganizuotas. Naudos iš jo beveik nėra, nors, numatant grėsmes, būtų galima juos sušaukti“, - teigė J.Kronkaitis.

Pasak jo, tikras rezervas turi būti organizuotas į skyrius, būrius, kuopas, batalionus.

„Buvo sukurta koncepcija ir NATO buvo įvertinusi, kad tai geras planas. Viena brigada buvo sukurta, bet paskui buvo rezervo organizavimas visai sustabdytas. Dabar mes neturime tokių pajėgų, nors jos galėtų neutralizuoti, pavyzdžiui, tokius „žalius žmogeliukus“, jei jie atsirastų Lietuvoje“, - tvirtino buvęs kariuomenės vadas.