Pristatydamas ataskaitą apie įvykius Ukrainoje, W. Waszczykowskis teigė, kad Rusijos agresiją prieš Gruziją bei Ukrainą parodė, kad NATO turi būti vieningesnė nei anksčiau.

„Nėra vienos formulės, kurią būtų galima pasiūlyti kaip efektyvų sprendimą šiai krizei, bet viena yra aišku - 2008 metų Rusijos karas prieš Gruziją ir dabartinė agresiją prieš Ukrainą parodė, kad mes turime veikti (...) vieningiau nei anksčiau. (...) Mūsų pareiga yra stovėti išvien su Ukrainos žmonėmis“, - sekmadienį per Vilniuje vykstančios NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) posėdį sakė Lenkijos atstovas.

Jis teigė, kad Kremlius ėmėsi karinio, politinio ir ekonominio šantažo prieš Ukrainą, nes jos pokyčius mato kaip iššūkį: „Ukrainos bandymai sukurti įstatymais ir europiniais standartais paremtą demokratiją yra priimami kaip iššūkis Maskvai“.

Tačiau jis tikino, kad šiuo metu Rusijos nepalaiko net ir rusakalbiai regionai Ukrainoje. W. Waszczykowskis aiškino, kad separatistai taip diskreditavo save, kad net pati Rusija nebegali jų atvirai palaikyti.
„Maskva paprasčiausiai neturi žmonių palaikymo net ir rusakalbiuose regionuose rytuose, o taip vadinami separatistai save diskreditavo iki tokio lygio, kad Rusijai sudėtinga atvirai juos palaikyti“, - teigė Lenkijos parlamentaras.

Jis teigė, kad tolesni Rusijos veiksmai gali šalį privesti prie tokios izoliacijos, kokia yra Šiaurės Korėjoje.

„Sakoma, kad dėl savo vadovų neatsakingumo, Rusija tampa labai izoliuota. (...) Nemanau, kad tai nacionalinis Rusijos ir jos gyventojų interesas, pamatyti save tokių šalių kaip Šiaurės Korėja, Kuba, Iranas kompanijoje“, - tikino W. Waszczykowskis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (557)