„Aš neplanuoju grįžti į valstybės tarnybą. (...) Valstybės tarnyboje aš išdirbau 20 metų, tai yra išties daug. Šiuo metu dirbu Vilniaus universitete Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, taip pat kaip nepriklausomas ekspertas su įvairiais projektais. Savo planų keisti kol kas neketinu“, - BNS pirmadienį sakė R.Švedas.

R.Švedas Vilniaus universitete pradėjo dirbti 2011-ųjų pabaigoje, po to, kai atsistatydino iš energetikos viceministro posto, kuriame pradėjo dirbti 2009 metų vasarį. Iki tol jis dirbo Užsienio reikalų ministerijoje.

Antrai kadencijai perrinkta prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį teigė planuojanti atnaujinti patarėjų komandą ir dalį jų pasirinkti iš savanorių, talkinusių jai per prezidento rinkimų kampaniją.

Tik du D.Grybauskaitės rinkimų štabe dirbę žmonės yra ne jos dabartinės komandos nariai - R.Švedas bei štabo iždininkė Jolanta Žutautienė, dirbusi D.Grybauskaitės padėjėja, kai ji buvo eurokomisarė. Neoficialiomis BNS žiniomis, ji tai pat neketina dirbti Prezidentūroje.

Visi kiti štabe dirbę savanoriai šiuo metu dirba Prezidentūroje: prezidentės patarėja viešiesiems ryšiams Skaistė Plaušinytė, patarėjai Mindaugas Lingė, Liudas Zakarevičius, konsultantė Ieva Baubinaitė, komandos nariai Gaja Bartusevičiūtė ir Andrius Reznikovas.