Politiko teigimu, prezidentės užsienio politika antroje kadencijoje taps dar principingesnė.

Pasak M. Adomėno, prezidentė, įpusėjus pirmai kadencijai, pradėjo gręžtis į euroatlantinę ir šiaurės kryptis, teko atrasti naują dimensiją ir pradėti veikti Rytų plotmėje.

„Buvo suvokta, kad be aktyvaus veikimo Ukrainoje ir Rytų partnerystės šalyse Lietuvos užsienio politikos tikslai nebus įgyvendinti, nebus užtikrintas šalies saugumas. Manau, kad šio vektoriaus tęsimas tik stiprės. Mano manymu, turint antro turo suteiktą pasitikėjimo mandatą, poreikis siųsti signalus tai elektorato daliai, kuris vis dar nori dialogo su Rusija, bus didesnis. Bus siekiama išsakyti principingą ir aiškią poziciją“, – kalba M. Adomėnas.

Prezidentė prarado dalį nepagrįstų lūkesčių turėjusių rinkėjų

Artėjant rinkimams D. Grybauskaitė labiau atskleidė savo pažiūras ir įgijo politinį profilį, tačiau dėl to prarado nepagrįstų lūkesčių turėjusius rinkėjus, naujienų portalui LRT.lt sako TS-LKD partijos narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

„Lietuvoje yra mėgstamas šiek tiek labiau išplautas politinis įvaizdis, neapibrėžtas kalbėjimas. Puikus to pavyzdys yra dabartinis premjeras, kurio nuomonė arba keičiasi, arba nėra aiški. Kai D. Grybauskaitė buvo abstraktesnė, ji kėlė lūkesčių labai didelei visuomenės daliai. Tačiau pagaliau tie, kurie nešioja Georgijaus juosteles, suprato, kad čia ne jų kandidatė. Aritmetine prasme, ji dalį nepagrįstų lūkesčių turėjusių rinkėjų prarado, bet įgijo politinį profilį ir stuburą. Europos kontekste, kur dabar, mano manymu trūksta ryškių lyderių, ji atrodo puikiai“, – sako D. Grybauskaitės rinkimų štabe apsilankiusi politikė.

D. Grybauskaitę remiančios TS-LKD partijos nario M. Adomėno teigimu, prezidentė, aiškiau atskleisdama savo politines pažiūras ir principus galbūt atbaidė tą elektorato dalį, kuris norėtų, kad prezidentė kalbėtų banalybes, tačiau sustiprino simpatijas tų rinkėjų, kurie vertina aiškius principus ir pozicijas.