D. Grybauskaitė DELFI teigė, jog naujos sankcijos Kremliui bus aptariamos antradienį, neformaliame Europos Tarybos susitikime. Anot prezidentės, D. Camerono vyriausybės rodo aiškią paramą Lietuvai ir visam mūsų regionui.

„Labai džiaugiuosi, kad trys Šiaurės šalys, Baltijos šalys ir Jungtinė Karalystė dažniausiai yra vienoje barikadų pusėje. Grėsmes suprantame labai panašiai. Griežtai vertiname mūsų kaimyno neprognozuojamumą ir keliamas grėsmes, elgseną Ukrainos atžvilgiu. Todėl tokie pasitarimai ir pokalbiai vyksta dažnai. Tiek Briuselyje, tiek, kaip dabar įvyko, telefonu. Visada mėginame suderinti savo pozicijas šiame regione. Baltijos šalių, Šiaurės šalys, Didžioji Britanija, Lenkija ir Vokietija – dažniausiai esame vienoje grupėje. Toks interesų derinimas tampa vis svarbesnis ir svarbesnis. To simbolinė išraiška – ir tai, kad Jungtinės Karalystės naikintuvai šiuo metu saugo Lietuvos oro erdvę“, - sakė D. Grybauskaitė.

Žinoma, ES lyderiai imsis ir aktualiausio ES vidaus politikos klausimo – Europos Parlamento rinkimų rezultatų.

„Antradienį vyks Europos Tarybos neformalus susitikimas tarp visų ES šalių vadovų. Klausimai svarbūs. Iš karto po Europos Parlamento rinkimų bus aptariami rinkimų rezultatai, taip pat bus sprendžiami ir aptariami klausimai, kuriuos Europos Taryba kels būsimiems ES ir Europos Komisijos vadovams. Taip pat bus aptariamos Europos Komisijos vadovų kandidatūros“, - teigė D. Grybauskaitė.