„Pavojingesnė situacija sekmadienį, nes šalia didžiausių karščių ateina šaltas atmosferos frontas. Jam slenkant iš Vakarų į Rytus, Lietuvoje daugelyje rajonų iki vakaro nupliaups trumpos liūtys su perkūnijomis, kai kur liūtys bus labai intensyvios, gausios. Esant tokiai situacijai, labai dažnai susidaro škvalai ir bent jau kol kas laukiame, kad daugelyje rajonų škvalo metu vėjo gūsiai gali būti 17-22 m/s“, – DELFI sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Sekmadienį vėjo gūsiai gali būti ir stipresni – artėjant šiai dienai, informacija bus tikslinama.

Pasak M. Kirkliauskaitės, jau šeštadienį vienur kitur gali pasitaikyti trumpesnių liūčių su perkūnija, bus jaučiamas staigesnis vėjo sustiprėjimas, vietomis galintis pasiekti pavojingą vėjo greitį.

Sekmadienį labiausiai turėtų įkaisti rytiniuose rajonuose, tuo metu vakariniuose temperatūra bus švelnesnė, sieks 24-26 laipsnius. Nuo Vidurio Lietuvos, į Rytus, tikėtina, temperatūra bus apie 30 ir netgi per 30 laipsnių karščio.

Yra tikimybė, kad termometrų gyvsidabrio stulpeliai 30 laipsnių ribą pasieks jau šeštadienio dieną. Didžiausia to tikimybė – pietvakariniuose rajonuose.

Po sekmadienį atslinkusios debesų juostos, oras pamažu pradės vėsti. Tą pamažu pajusime nuo kito antradienio. Kitos savaitės viduryje turėtume grįžti prie lietuviškos vasaros temperatūros – dienomis bus 22-25 laipsniai šilumos.

Tokią Lietuvai nelabai būdingą temperatūrą lemia nuo Afrikos per Vidurio Europą keliaujanti karšta oro masė.