Neoficialiais duomenimis, tai – Vladimiras Kotlerovas, tarnavęs Pskovo desantininkų divizijoje, penktadienio vakarą paskelbė LNK “Žinios”. Ši divizija aktyviai prisidėjo prie kruvinųjų Sausio įvykių Lietuvoje.
 
Italijoje sulaikytas asmuo – buvęs Sovietų Sąjungos karininkas.
 
Pasak Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Tomo Krušnos, jo veiksmai susiję tiek su įvykiais prie Spaudos rūmų, tiek prie Televizijos bokšto.
 
Užsienio naujienų agentūros praneša, kad V. Kotlerovas gyvena Sankt – Peterburge, o į Italiją vyko švęsti savo 50-ečio.

Naujienų agentūra ANSA skelbė, kad įtariamojo inicialai yra K.V. Jis sulaikytas, kai atvyko į Milano Malpensos oro uostą. Vyras laikomas suimtas Busto Arsizio mieste, kuris yra 30 kilometrų nuo Milano.
 
DELFI skelbė, kad Generalinė prokuratūra pateikė naujų žinių apie trečiadienį Italijoje sulaikytą Rusijos pilietį, įvardijamą kaip vieną iš Sausio 13-osios bylos įtariamųjų.
 
„Laukėme patvirtinimo iš kelių šaltinių, kad tai yra tas pats asmuo. Vyko tapatybės nustatymo procedūros. (…) Antrasis, galutinis, mus pasiekė prieš keletą minučių“, - sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.
 
„Gegužės 13 D. Italijos Respublikos teritorijoje buvo sulaikytas vienas iš asmenų, kuris yra galimai įtariamas padaręs nusikalstamas veikas. Šiuo metu asmeniui yra pritaikytas suėmimas“, - žurnalistams teigė Kiek truks ekstradicijos procedūra, prokuroras neprognozuoja. Minimalus terminas – 45 darbo dienos, jei įtariamasis sutiktų būti išduotas Lietuvai. Tai, žinoma, mažai tikėtina.

„Procedūra pakankamai sudėtinga“, - teigė T. Krušna.
 
Dar vienas įtariamasis, smogikų būrio „Alfa“ vadas Michailas Golovatovas 2011 m. liepą sulaikytas Austrijoje. Tačiau austrų pareigūnai įtariamąjį čia pat paleido, dėl ko tarp Vilniaus ir Vienos įsiplieskė diplomatinis skandalas. Šiuo metu M. Golovatovas ramiai tūno Rusijoje ir Lietuvą drabsto purvais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)