Tai DELFI patvirtino pats švietimo ir mokslo ministras.

„Žmogus norėjo išeiti iš darbo, tai mes jam sudarėm sąlygas“, - sakė D. Pavalkis.

Anot jo, buvęs patarėjas nurodė ne vieną pasitraukimo motyvą. Tarp jų – ir klimatą.

„Aiškino. Ir vaiko liga – kažkokia alergija. Lyg tai šeimyną nori perkelti į šiltesnes vietas“, - teigė „darbietis“.

Pamainos pasitraukusiam komandos nariui ministras kol kas nerado. Vis dėlto politikas neslepia ieškosiantis savotiško A. Stankevičiaus antrininko.

„Gal kiek ankstoka pamainos ieškoti. Bet jos tikrai reikės, nes jis turėjo tokį jautrų segmentą, profesinį išsilavinimą. Tas segmentas turi visokių – ir finansinių, ir statybinių, ir kitokių reikalų. Gana jautriai reagavo į bet kokią kontrolę. Tai žmogaus reikia panašaus“, - svarstė D. Pavalkis.

A. Stankevičius labiausiai pagarsėjo per konfliktą tarp „darbiečių“ ir socialdemokratų. Pernai dvi valdančiosios partijos susikibo dėl „darbiečių“ ministrų D. Pavalkio ir Algimantos Pabedinskienės mėginimo perbraižyti didžiulius Europos Sąjungos pinigus skirstančios Europos socialinio fondo agentūros (ESFA).

A. Stankevičius tada vadovavo ESFA valdybai. Būtent šią instituciją „darbiečiai“ norėjo paversti ESFA veiklos branduoliu – D. Pavalkis ir A. Pabedinskienė, nepaisydami socdemų pasipriešinimo, netgi pasirašė tokias permainas įtvirtinantį dokumentą. Tik paskutinę akimirką Algirdas Butkevičius ir socdemai įtvirtino, kad ESFA valdymo modelis negali būti keičiamas be Rimanto Šadžiaus vadovaujamos Finansų ministerijos palaiminimo.

Iš D. Pavalkio komandos A. Stankevičius pasitraukė lygiai prieš savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)