Šią žinią politikas pranešė savivaldybės įmonės leidžiamame laikraštyje „Mano Druskininkai“.

„Šiuo metu vyksta mano ir mano žmonos Inetos skyrybų procesas. Ir tai vyksta tikrai ne dėl trečio asmens, atsiradusio mano ar Inetos gyvenime. Aš myliu mūsų sūnų, kaip ir myliu kitus savo vaikus iš ankstesnės santuokos. Visais jais labai džiaugiuosi, didžiuojuosi ir rūpinuosi, kiek galiu, nes jie yra mano gyvenimo prasmė. Deja, gyvenimas ne toks, koks yra. Ne visada viskas susiklosto taip, kaip mes norime ar įsivaizduojame“, - teigiama R. Malinausko pranešime.

Socialdemokratas aiškina, kad jo žmonai pasirodė per sunku pakelti viešumo naštą. R. Malinauskas pabrėžia, kad su žmona skiriasi ne dėl turto ar kitų materialių dalykų, politikas žada ir toliau rūpintis buvusia žmona ir vaikais.

R. Malinausko pranešimas pasirodė gegužės 8-ajai skirtame laikraštyje „Mano Druskininkai“.

Telefonu klausiamas, ar laikraštyje paskelbtas pareiškimas yra tiesa, politikas nedaugiažodžiavo: „Jeigu parašyta ne balandžio 1-ąją „Mano Druskininkuose“, vadinasi, tai tiesa“. Paprašytas pakomentuoti, kodėl paskelbė tokį pareiškimą viešai, R. Malinauskas baigė pokalbį.

R. Malinauskas su 17 metų jaunesne alytiške Ineta susituokė 2010 m. gruodžio mėnesį. Politikas su žmona susilaukė sūnaus.

Su pirmąja žmona Daiva R. Malinauskas susilaukė dviejų dukterų ir sūnaus.