Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyriaus vadovas Rolandas Milius, paklaustas ar tiesa, kad BPC iki šiol negali nustatyti pagalbos kviečiančio žmogaus buvimo vietos, paaiškino, kad nustatymo diapazonas gali siekti nuo 100 metrų iki 20 kilometrų, pirmadienį rašo dienraštis „Klaipėda“.

"Tai priklauso nuo ryšio operatorių bokštų buvimo vietos. Jei žmogus skambins iš pliažo, mums rodys 20 kilometrų spindulio vietą. Jūroje juk bokštų nėra. Mieste toks diapazonas gali siekti 500 metrų. Tačiau mieste tai yra didelė paklaida. Beje, kiekvieno skirtingo operatoriaus skambutis rodo vis skirtingą paklaidą", – aiškino R.Milius.

R.Milius pripažino, jog centro operatoriai iš tiesų sunkiai gali nustatyti skambinančiojo buvimo vietą net ir tuomet, kai mobiliojo ryšio telefone yra SIM kortelė, tačiau patikino, kad tokias pat galimybes turi ir tais atvejais, kai skambinama telefonu, kuriame nėra šios kortelės.

DELFI primena, kad BPC problemos į dėmesio centrą pateko po rugsėjį įvykusios Dembavos tragedijos, kai automobilio bagažinėje po išžaginimo buvo sudeginta 17-etė. Auka nesėkmingai bandė pranešti apie ją ištikusią nelaimę telefonu - paryčiais pagrobta mergina skambino BPC ir bene pusvalandį bendravo su pareigūnais. Tačiau jos buvimo vietos nustatyti nepavyko. Auka pranešė, kad budeliai grasina ją nuskandinti. Vis dėlto vėliau jos kūnas rastas miške, padegto automobilio bagažinėje. Tris įtariamuosius pareigūnai nustatė ir sulaikė tą pačią dieną. Po šio įvykio kilo skandalas dėl BPC veiksnumo tokiais atvejais.