Apie tai pranešė Rusijos liberalų-demokratų partijos regiono padalinyje, informuoja ru.DELFI.lt. Primename, kad J. Melą sulaikė Lietuvoje dėl dalyvavimo 1991 m. sausio 13-osios įvykiuose.

„Bendradarbiaujant Rusijos ambasadai Lietuvoje prie buvusi karininko teisių gynimo prisidėjo patyręs advokatas. Tačiau minėto specialisto ikiteisminis darbas kainuos 15 000 eurų (51,7 tūkst. Lt). Tam tikra suma jau surinkta, bet reikia papildomų lėšų. Jos gali būti skirtos ir J. Melui išleisti iki teismo už užstatą“, – teigė partijos atstovas.

Ant jo, situaciją apsunkina tai, kad pensijoje esantis kariškis serga sunkia cukrinio diabeto forma.

Kovo 21 d. Lietuvos Generalinėje prokuratūroje įvyko įtariamojo Rusijos piliečio J. Melo apklausa byloje dėl 1991 m. sausio 13-osios įvykių.

Sulaikytas įtariamais pasisamdė Vilniuje dirbantį advokatą Vytautą Savčiuką, kuris šiuo metu atstovauja jo interesams. Anksčiau jį gynė valstybės paskirtas advokatas.

DELFI žiniomis, įtariamasis prisipažino dalyvavęs Sausio įvykiuose - Šiaurės miestelyje tarnavęs J. Melas aiškino, kad per Sausio įvykius buvo prie Televizijos bokšto ir iš tanko paleido tris šūvius. Tiesa, šaudmenys, kuriais buvo šauta, esą buvo tušti.

„Aš tik vykdžiau įsakymus“, - sakė jis.

Be to, Kaliningrade gyvenantis vyras teigė, kad jau metus turėjo Lietuvos vizą ir ne kartą buvo atvykęs į Lietuvą. Šią savaitę jis buvo atvažiavęs į Kauną, kur apsipirko ir važiavo namo, bet buvo sulaikytas.

Jis stebėjosi, kad nieko nežinojo apie jam už akių pareikštus įtarimus, taip pat net neįtarė, jog yra ieškomas kaip įtariamasis.

J. Melas tyrėjams aiškino, kad į Lietuvą važiuodavo kaip turistas kartą per mėnesį ir nė karto neužkliuvo nei muitinės, nei pasienio pareigūnams.

Teisme svarstant, ar skirti suėmimą, J. Melas neprieštaravo, kad būtų laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, tačiau prašė kaip įmanoma greičiau užbaigti procesą. Jis aiškino, kad serga ir nuolat turi vartoti vaistus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)