Pasak Premjero, taip buvo sutarta su Prezidente Dalia Grybauskaite, krašto apsaugos ministru Juozu Oleku bei kariuomenės vadu Arvydu Pociumi.

"Esame sutarę su Respublikos Prezidente, Lietuvos kariuomenės vadu ir krašto apsaugos ministru, kad antrajame pusmetyje jau konkrečiai kalbėsime apie asignavimų didinimą krašto apsaugos sistemai. Šiuo metu mes žinome, kokia maždaug suma būtų reikalinga, bet dar šiandien negalime patvirtinti, ar šiais metais bus mokėjimai už tam tikrą būsimą įsigyjamą karinę techniką ar kitus dalykus. Mes tų skaičių negalime įvardinti ir viešai skelbti", - sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras neatskleidė, kokia procentine dalimi bus didinamos išlaidos gynybai. Pasak Ministro Pirmininko, tai gali priklausyti ir nuo situacijos regione.

"Aš žinau, kokia yra sąmata. Ta sąmata yra suderinta mano kabinete. (...) Situacija dėl tam tikrų išorinių veiksmų gali keistis. Saugumas yra labai svarbus ne tik Lietuvai, bet ir visoms Europos Sąjungos (ES) šalims. Tam yra skiriamas sustiprintas dėmesys. Jeigu tokia situacija bus kaip dabar, mes pagal savo įsipareigojimus nacionaliniame susitarime tarp politinių partijų kitais metais stengsimės padidinti, bet tikrai nenorėčiau atskleisti skaičių", - Briuselyje žurnalistams kalbėjo Premjeras.

Pasak Premjero A. Butkevičiaus, jeigu šalies ekonomika augs, kaip prognozuojama, galimybės skirti krašto apsaugai daugiau lėšų yra labai geros.

"Jeigu ekonominiame pasaulyje neįvyks jokių stebuklų ir mūsų prognozės bus pasiektos, savaime suprantama, turėsime didesnes finansines galimybės labiau finansuoti ir krašto apsaugos sistemą. Bet gyvenime gali visko įvykti. Vis dėlto kalbant apie tai, kas suplanuota, mes tuos pažadus įgyvendinsime", - užtikrino Premjeras.

ELTA jau skelbė, jog šeštadienį Prezidentūroje septynių šalies politinių partijų lyderiai pasirašė susitarimą padidinti šalies gynybos finansavimo iki 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) iki 2020 metų.

Šiuo metu gynybai skiriama 0,78 proc. nuo BVP, ir tai yra vienas mažiausių tarp NATO valstybių.

Susitarimą inicijavo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasirašė Socialdemokratų partijos lyderis ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos vadovė ir Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovas Andrius Kubilius, Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis, partijos "Drąsos kelias" frakcijos Seime seniūno pavaduotoja Aurelija Stancikienė, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojas Kęstas Komskis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narys Jaroslavas Narkevičius.