„Kaip žinia, V. Gergijevas yra vienas iš pasirašiusiųjų V. Putiną palaikantį dokumentą. Ir nors mūsų gastrolės buvo derintos nuo praėjusių metų pabaigos, bet nutiko visi šie įvykiai, todėl mes nusprendėme, kad negalime važiuoti, nes nesutinkame su pozicija, kurią palaiko festivalio meno vadovas. Labai norėtųsi atsieti meną nuo politikos, bet esame solidarūs su kitais menininkais“, - sakė choro meno vadovas Gintautas Venislovas.

Kaip žinoma, daugiau kaip 80 garsiausių Rusijos menininkų pasirašė atvirą laišką, kuriuo reiškiama parama prezidento V. Putino politikai dėl Ukrainos ir Krymo. Laiške, kuris buvo paskelbtas Rusijos kultūros ministerijos interneto svetainėje, jie sako, kad „negali būti abejingi stebėtojai šaltomis širdimis“ ir kad „tvirtai pareiškia paramą Rusijos Federacijos prezidento pozicijai dėl Ukrainos ir Krymo“.

Tarp pasirašiusiųjų yra tokie garsūs atlikėjai kaip Sankt Peterburgo Marijos teatro direktorius V. Gergijevas, dainininkas Olegas Gazmanovas, pianistas Denisas Macujevas, baleto šokėjas Nikolajus Ciskaridzė, Didžiojo teatro direktoriaus Vladimiras Urinas, Kremliaus muziejų direktorė Jelena Gagarina, roko žvaigždė Nikolajus Rastorgujevas, kino režisierius Fiodoras Bondarčukas.

DELFI primena, kad gastroles Rusijoje dėl susidariusios situacijos Kryme neseniai atšaukė Kauno kamerinis teatras.

Kovo viduryje Lietuvos rusų dramos teatro vadovui Jonui Vaitkui viešu laišku sukritikavus Kremlių atvirai palaikančius Rusijos kultūros veikėjus, Rusijos ambasada atšaukė teatro kelionę į Rusiją.